Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή των εκλογών αναδεικνύεται η Πενσυλβάνια. Πρόκειται για μία πολιτεία στην οποία αναφέρθηκαν ονομαστικά και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι στις ομιλίες τους, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εκεί και τον Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι την έχει ήδη κερδίσει.

Στην πραγματικότητα θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ώρες αν όχι ημέρες για να μάθουμε το οριστικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη πολιτεία, όπως εξηγούν πολιτικοί αναλυτές, καθώς ήταν πολύ υψηλή η συμμετοχή των πολιτών μέσω επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση έως αυτή τη στιγμή (13:50 ώρα Ελλάδος) ο Τραμπ έχει προβάδισμα περίπου 650.000 ψήφων στην Πενσυλβάνια και αυτό, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, είναι αδύνατο να καλυφθεί από τον αντίπαλό του. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων, που δεν έχουν καταμετρηθεί έως τώρα προέρχονται από κομητείες, που ακόμη και το 2016 στήριξαν την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, και επομένως το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό.

Συγκεκριμένα από τις περισσότερες από 2,5 εκατομμμύρια επιστολικές ψήφους, μόνο το 1,1 εκατομμύριο έχει καταμετρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι 1,44 εκατομμύρια ψήφοι ή το 56% των επιστολικών ψήφων δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί ή δεν έχουν περαστεί ακόμη στο σύστημα των αποτελεσμάτων. Οι περισσότερες είναι από τις κομητείες Μπακς, Τσέστερ, Ντέλαγουεαρ, Μοντγκόμερι και Άλεγκενι. Περίπου 800.000 ψήφοι από αυτές τις κομητείες δεν έχουν προστεθεί ακόμη στο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για περιοχές που κλίνουν περισσότερο προς τον Μπάιντεν.

Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Πενσυλβάνια |Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια

Όπως εν τω μεταξύ σχολιάζει το CNN η Πενσυλβάνια δεν πρωταγωνιστεί μόνο στις πολιτικές αναλύσεις, αλλά και στην… παραπληροφόρηση στα social media. Αναρτήσεις στο Twitter για τη συγκεκριμένη πολιτεία που χαρακτηρίστηκαν σκοπίμως παραπλανητικές από τον εισαγγελέα της Φιλαδέλφειας, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 retweets.

O κυβερνήτης της πολιτείας, Τομ Γουλφ, συνιστά πάντως υπομονή. Αποτέλεσμα δεν υπάρχει ακόμη, ξεκαθαρίζει και διαβεβαιώνει ότι κάθε ψήφος θα καταμετρηθεί κανονικά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares