Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι κέρδισε εύκολα την Πενσυλβάνια & το Μίσιγκαν και επικαλείται εκλογική απάτη – Στους δρόμους οι υποστηρικτές του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ…

Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι είναι ο νικητής των δύο πολιτειών την ώρα που τα μεγάλα δίκτυα Μέσων Ενημέρωσης διαμηνύουν ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε στις εκλογές.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι “κέρδισε εύκολα” τις πολιτείες του Μίσιγκαν και της Πενσυλβανίας, επικαλούμενος την εκλογική απάτη ως τον κύριο λόγο που ο Τζο Μπάιντεν αναμενόταν να είναι ο νικητής και των δύο κρατών.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω του αγαπημένου του Twitter:

“Κανείς δεν θέλει να αναφέρει ότι η Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν δεν επέτρεψαν στους Παρατηρητές Δημοσκόπησης ή  και τους Παρατηρητές Ψηφοφορίας να Παρακολουθούν ή να Παρατηρούν. Αυτό ευθύνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που δεν πρέπει να επιτρέπεται να μετράνε”, “Επομένως, κερδίζω εύκολα και τις δύο πολιτείες. Μεταφέρετε τα Νέα!”

Το Twitter σημείωσε αμέσως το αίτημα του προέδρου στο tweet του ως «αμφισβητούμενο», συνδέοντας τους χρήστες με άρθρα ελέγχου γεγονότων που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευρεία απάτη ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ».

Ο Τραμπ κερδίζει τη Βόρεια Καρολίνα, αφήνοντας όλα τα κράτη που καλούνται στις εκλογές του 2020

Πλειάδα Μέσων Ενημέρωσης δήλωσαν το Σάββατο ότι ο Μπάιντεν είναι ο νικητής της Πενσυλβανίας και, κατ ‘επέκταση, ο νικητής των εκλογών του 2020.

Με πάνω από το 99% των ψήφων να μετράται, ο συνολικός αριθμός των ψήφων του Μπάιντεν αυξήθηκε την Τετάρτη σε 3.381.608, σε σύγκριση με τους 3.31.3125 του Τραμπ, δίνοντάς του το προβάδισμα των 50.483, σύμφωνα με τον Associated Press.

Από την Τετάρτη το βράδυ, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με πάνω από 146.000 ψήφους στο Μίτσιγκαν, με πάνω από το 99% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Ο Τραμπ μέχρι στιγμής δεν έχει παραχωρήσει τα όπλα καθώς περιμένει νομικές προκλήσεις.

Η νομική ομάδα του προέδρου ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές πολιτείες, αναφέροντας απάτη και άλλα φερόμενα προβλήματα.

Ο πληρεξούσιος του προέδρου, Rudy Giuliani, δήλωσε ότι έχει στοιχεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα αποτελέσματα του αγώνα στην Πενσυλβάνια. Παράλληλα, η εκστρατεία Trump ζητά επίσης μια επανάληψη στο Wisconsin.

Τέλος, δύο πολιτείες, η Γεωργία και η Βόρεια Καρολίνα, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης. Αν και ο Μπάιντεν κατέχει προβάδισμα περίπου 14.000 ψήφων στο State Peach, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Μπραντ Ράφενσπεργκερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ότι θα υπάρξει “πλήρης, επανακατεμέτρηση  με το χέρι”.

Παράλληλα, έντονες είναι και οι διαμάχες μεταξύ των υποστηρικτών των δύο πολιτικών αντιπάλων, οι οποίες ακόμα και σήμερα μαίνονται σφοδρές, ενώ την επανεμφάνιση τους πραγματοποίησαν και οι ANTIFA, οι οποίοι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Τραμπ.

Στην ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter αναφέρονται τα εξής:

«Ξεκίνησαν μάχες στο BLM Plaza μεταξύ μιας οικογένειας που υποστήριζε τον Trump και τους υποστηρικτές του BLM πριν από λίγο. Η αστυνομία DC προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση και να χωρίσει ομάδες. Θλιβερή σκηνή, τα παιδιά κλαίνε και φοβούνται πολύ».

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΒΓΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ…

washingtonexaminer.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares