Σάββατο , 24 Ιουλίου 2021

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Γιατί ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ισπανική εταιρεία εμπλέκεται στην καταμέτρηση των αμερικανικών ψήφων; ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ο Τραμπ;

Έχει διαπράξει νοθεία σε ακόμα 4 χώρες…

Μέρες μετά την αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο διενεργήθηκαν οι εκλογές των ΗΠΑ το 2020ψμε υποψίες για απάτη που μεταδόθηκαν από την καναδική Dominion Voting Systems, τώρα η GreatGameIndia ανακάλυψε την εμπλοκή μιας ακόμα αμφίβολης ξένης εταιρείας στις αμερικανικές εκλογές.

Ο λόγος για μια χρεοκοπημένη ισπανική εταιρεία Scytl στην Ισπανία η οποια ήταν υπεύθυνη για την καταμέτρησης των ψήφων των Αμερικανών.

Όπως και η Dominion Voting Systems, η Scytl έχει μακρά ιστορία εκλογικής απάτης σε διάφορα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της έγχυσης backdoor στο εκλογικό της λογισμικό.

Το ζήτημα ώθησε τους ειδικούς να αναρωτηθούν γιατί η ευαίσθητη δουλειά της μέτρησης των ψήφων ανατέθηκε σε ξένη εταιρεία;

Πώς μπορεί μια χρεοκοπημένη ισπανική εταιρεία να μετρήσει τις αμερικανικές ψήφους στην Ισπανία;

Λόγω αυτής της εκτεταμένης απάτης, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής Trey Trainor πιστεύει ότι οι Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ το 2020 είναι παράνομες.

Συμμετοχή της Scytl στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020

Πολλές αμερικανικές πολιτείες ανέθεσαν σε μια ξένη εταιρεία που εδρεύει στην Ισπανία να παρέχει διάφορες εκλογικές υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής ψηφοφορίας – στις προεδρικές εκλογές του 2020. Η Scytl, μια ισπανική εταιρεία που εδρεύει στη Βαρκελώνη και προσφέρει μια σειρά εκλογικών υπηρεσιών, έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορα κράτη και πόλεις με διάφορους τρόπους από το 2008.

Οι Forbes ανέφεραν το 2017:

Ιδρύθηκε το 2001 στην Ισπανία, η Scytl οργάνωσε 12 υλοποιήσεις σε όλη την πολιτεία και οι τεχνολογίες της χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες 980 αμερικανικές δικαιοδοσίες σε 28 πολιτείες, κατά τη διάρκεια των γενικών εκλογών του 2016. Ειδικευμένος σε διαδικτυακές λύσεις ψηφοφορίας και εκλογών, τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν διαδικτυακές υπηρεσίες εγγραφής ψηφοφόρων, διαχείριση εργαζομένων στην ψηφοφορία και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες ψηφοφορίας της χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, καλώδια επιστροφής ψήφων και υπηρεσία ελέγχου πίνακα ανακοινώσεων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στους πελάτες της Scytl περιλαμβάνονται το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ελβετικό καντόνι του Fribourg.

Τον Ιανουάριο του 2012, η ​​εταιρεία αγόρασε λογισμικό SOE. Η Scytl κατέχει επίσης περισσότερα από 40 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το 2008, η εταιρεία έγινε η πρώτη διαδικτυακή εταιρεία ψηφοφορίας που έλαβε πιστοποίηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Φλόριντα.

Ο ιστότοπος της Scytel μοιράζεται μια επισκόπηση των εκλογικών υπηρεσιών που παρέχει σε κυβερνητικούς πελάτες στις Η.Π.Α .:

Η Scytl παρουσίασε με επιτυχία έργα εκλογικού εκσυγχρονισμού στις ΗΠΑ από το 2008 και πιο πρόσφατα για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, όταν πάνω από 70 εκατομμύρια ψηφοφόροι από περισσότερες από 900 κομητείες των ΗΠΑ αξιοποίησαν επιτυχώς την τεχνολογία της Scytl.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της τεχνολογίας των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, η Scytl το 2016 παρείχε πάνω από 53 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και χιλιάδες εκλογικό προσωπικό σε 28 πολιτείες, τα οφέλη των πιο αποτελεσματικών, επεκτάσιμων και προσβάσιμων εκλογικών διαδικασιών, ενοποιώντας τη Scytl ως τον κορυφαίο πάροχο εκσυγχρονισμού εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Scytl κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2020

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η ισπανική εταιρεία Scytl κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης ως μέρος μιας ευρύτερης ανάλυσης των τρωτών σημείων ασφαλείας που σχετίζονται με την ψηφιακή ψηφοφορία.

Στις 11 Μαΐου 2020, αντιμετωπίζοντας χρέη άνω των 75 εκατομμυρίων ευρώ, η Scytl κίνησε διαδικασία πτώχευσης με σκοπό να πουλήσει την επιχείρησή της στο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Sandton Capital. Στις 2 Ιουνίου 2020, ένα ισπανικό δικαστήριο κήρυξε τη Scytl σε πτώχευση και ξεκίνησε τη διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της.

H Scytl χρηματοδοτείται από την ισπανική κυβέρνηση

Η Scytl υπήρξε στο επίκεντρο της διαμάχης στο παρελθόν για κατάχρηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναντιστοιχία με τις εκλογές. Η Scytl έλαβε μεγάλες ποσότητες ερευνητικών κονδυλίων από την ισπανική κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας, χρησιμοποιήθηκε με τρόπους αντίθετους με αυτούς που είχαν οριστεί.

Αντί να το ξοδεύει σε συνεργατική εργασία με πανεπιστήμια, η Scytl το χρησιμοποίησε για να εφοδιάσει την ομάδα προϊόντων της και να αναπτύξει νέα πρωτότυπα για τους πελάτες της. Μια ένεση άνω των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ισπανίας χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, για «επίδειξη προϊόντων» για το Neuchâtel. Και 900.000 ευρώ σε κεφάλαια της ΕΕ δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη ενοτήτων λογισμικού για εκλογικές αρχές του Εκουαδόρ.

Περιπτώσεις απάτης ψηφοφορίας Scytl

Τα προϊόντα της Scytl καλύπτουν ολόκληρη την εκλογική διαδικασία, όπως προγραμματισμό εκλογών, διαδικτυακή εγγραφή ψηφοφόρων, διαχείριση εργαζομένων δημοσκοπήσεων, ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενοποίηση αποτελεσμάτων και νυχτερινή αναφορά εκλογών. Το 2014, η Scytl ανέφερε ότι έχει πελάτες σε περισσότερες από 35 χώρες.

Ωστόσο, η Scytl εμπλέκεται σε διαμάχες όπου τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της χρησιμοποιήθηκαν με ισχυρισμούς τόσο σοβαρούς όσο και απάτες στις εκλογές.

Αυστραλία

Το 2018, οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας επέλεξαν τη Scytl για να παράσχουν το λογισμικό για το διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας “iVote” της πολιτείας έως το 2022 για 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Το σύστημα iVote είναι μια λύση ψηφοφορίας μέσω Διαδικτύου και τηλεφώνου που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας να ψηφίζουν από απόσταση. Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2015, οι ερευνητές ανακάλυψαν ευπάθειες στο σύστημα iVote που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χειραγώγηση ψήφων, παραβίαση του απορρήτου των ψηφοφόρων και ανατροπή του μηχανισμού επαλήθευσης.

Εκουαδόρ

Η Scytl έτρεξε μηχανές ψηφοφορίας σε διάφορα μέρη του Ισημερινού το 2014. Υποτίθεται ότι θα έδιναν αποτελέσματα εντός 72 ωρών, αλλά αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα και χρειάστηκαν πάνω από ένα μήνα.

Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), «το σύστημα δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί τον όγκο των σαρωμένων πληροφοριών». Αν και αργότερα οι τεχνολογικοί bloggers υποστήριξαν ότι το σύστημα δεν είχε δοκιμαστεί επαρκώς εκ των προτέρων, ο Scytl, με τη σειρά του, κατηγόρησε την κακή υποδομή του Ισημερινού.

Νορβηγία

Η Scytl ανέπτυξε ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Νορβηγία το 2011 σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Ανακαλύφθηκε ένα ελάττωμα στην κρυπτογραφία τους το 2013 και το 0,75% όλων των ψηφοφόρων κατάφεραν να ψηφίσουν δύο φορές το 2013, μία φορά στο διαδίκτυο και μία φορά σε ένα εκλογικό κέντρο. Το 2014, η Νορβηγία εγκατέλειψε το πρόγραμμα ψηφοφορίας μέσω Διαδικτύου της Scytl, λόγω αποτυχιών ασφαλείας, έλλειψης αύξησης της συμμετοχής και υψηλού κόστους.

Ελβετία

Σε μια κοινοπραξία με την Swiss Post, η Scytl παρέχει το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας sVote σε πολλά καντόνια που επιτρέπουν στους Ελβετούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να συμμετέχουν ηλεκτρονικά σε καντονικές και ομοσπονδιακές εκλογές και δημοψηφίσματα.

Η Scytl είπε ότι το σύστημα sVote που χρησιμοποιείται στην Ελβετία είναι «καθολικά επαληθεύσιμο», αλλά το σύστημά του έχει επικριθεί ως υπερβολικά περίπλοκο, δύσκολο να ελεγχθεί και δεν είναι αρκετά διαφανές. Αφού οι ελβετικές αρχές ξεκίνησαν μια δημόσια αναθεώρηση κώδικα, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, το Université catholique de Louvain και η Open Privacy Research Society ανέφεραν τον Μάρτιο του 2019 ότι ανακάλυψαν μια ανεπάρκεια στον κώδικα που θα επέτρεπε στον διαχειριστή του συστήματος να αλλάξει μη ψηφοφορίες Βρήκαν ότι το backdoors είναι λογισμικό Scytl.

Λόγω των ελλείψεων, οι ελβετικές αρχές απαγόρευσαν τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Scytl στα ελβετικά δημοψηφίσματα της 19ης Μαΐου 2019 και έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Η Swiss Post αγόρασε τα δικαιώματα για το λογισμικό από τη Scytl το 2020 καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε πτώχευση.

Οι εκλογές των ΗΠΑ για το 2020 ήταν ανθεκτικές;

Ένα λεγόμενο «σφάλμα» του υπολογιστή στις μηχανές ψηφοφορίας που ρίχνει ψήφους κατά τις εκλογές των ΗΠΑ το 2020 προκάλεσε μια μεγάλη διαμάχη. Η πηγή και η ιδιοκτησία των μηχανών ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές έχει καταστεί επείγον ζήτημα λόγω πραγματικών φόβων ότι οι χάκερ, είτε ξένοι είτε εγχώριοι, ενδέχεται να παραβιάσουν τους μηχανισμούς του συστήματος ψηφοφορίας.

Ωστόσο, η GreatGameIndia διαπίστωσε ότι οι προμηθευτές και όχι οι χάκερ ίσως κρύβονται πίσω από τα ξάρτια. Ένας από τους πωλητές, μια εταιρεία καναδικών αντιπροσώπων με έδρα το Ντένβερ, Dominion Voting Systems, έχει μια μακρά ιστορία ισχυρισμών για νοθεία εκλογών και παρέμβαση στις εκλογές διαφόρων εθνών, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής δεδομένων απογραφής στην Ινδία και της παρέμβασης στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

Το ζήτημα ώθησε τους ειδικούς να αναρωτηθούν γιατί η ευαίσθητη δουλειά της μέτρησης των ψήφων ανατέθηκε σε ξένη εταιρεία; Πώς μπορεί μια χρεοκοπημένη ισπανική εταιρεία να μετρήσει τις αμερικανικές ψήφους στην Ισπανία; Λόγω αυτής της εκτεταμένης απάτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής των ΗΠΑ Trey Trainor πιστεύει ότι η Προεδρία των ΗΠΑ το 2020

Οι στρατιωτικοί διακομιστές Scytl επιδρομών των ΗΠΑ στη Γερμανία

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών, το Στρατιωτικό Στρατιωτικό εισέβαλε σε διακομιστές μηχανών ψηφοφορίας Scytl διακομιστές στη Γερμανία για αποδεικτικά στοιχεία χειραγώγησης στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020, αφού εκτέθηκε σε σκάνδαλο αλλαγής ψηφοφορίας από την GreatGameIndia.

 

greatgameindia.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares