Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Φόβοι για χάος – Σενάρια εξέγερσης από τις μυστικές υπηρεσίες – Οχυρώνονται τα καταστήματα υπό τον φόβο επεισοδίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο κλίμα εξέγερσης που φαίνεται να επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Ειδικοί προβλέπουν τη συνέχιση των σκηνικών βίας ακόμα και μετά τις εκλογές εξαιτίας των αντίθετων απόψεων που υποστηρίζουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από δημοσιεύσεις τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού χώρου που μαρτυρούν ότι και οι δύο πλευρές εκατέρωθεν αναμένουν την έξαρση βίας την ημέρα των εκλογών ή και μετά, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων.

“Τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος πιστεύουν ότι κατέχουν την ορθή άποψη και ότι η άλλη πλευρά θα προκαλέσει χάος, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης βίας σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης”, γράφει η εφημερίδα Babel Street .

“Η έκθεση ήταν «σύμφωνη με αυτά που έχω ακούσει από πρώην συναδέλφους σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και άλλες ομάδες πληροφοριών ανοιχτού κώδικα», δήλωσε η Elizabeth Neumann.

Η Elizabeth Neumann έχει εκτελέσει χρέη βοηθού γραμματέα της εσωτερικής ασφάλειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πρόληψη απειλών μέχρι την παραίτησή της τον Απρίλιο 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Neumann είπε ότι μια προγραμματισμένη, οργανωμένη, βίαιη επίθεση από μια παράνομη πολιτοφυλακή ή άλλη εγχώρια εξτρεμιστική ομάδα αποτελεί ένα σενάριο χαμηλής έως μεσαίας πιθανότητας.

«Για κάτι που οργανώνεται από μια ομάδα ανθρώπων, συνήθως χρειάζεται προγραμματισμός και αυτό συνήθως δίνει στις αρχές επιβολής του νόμου την ευκαιρία να εντοπίσουν και να αποτρέψουν την απειλή», έγραψε η ίδια σε email.

Παράλληλα οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν πραγματοποιήσει ανοιχτό κάλεσμα στους οπαδούς τους να οπλιστούν εν αναμονή της ενημέρωσης των εκλογών, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει κοκκινίσει πραγματική βία.

Οι αναλυτές της Babel Street αναφέρουν ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θα αποδεχτεί εύκολα το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η έλλειψη πίστης στα θεσμικά όργανα των ΗΠΑ αυξάνει την ένταση επίσης στο πρόβλημα. Πρόκειται για μια αντίληψη περί ακαταλληλότητας ή προκατάληψης που θα μπορούσε να βάλει “φωτιά” ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πραγματικότητα

Το γεγονός είναι ότι οι διαδικτυακές κοινότητες πιστεύουν ότι το σύστημα είναι νοθευμένο ή ότι η ψήφος μπορεί να είναι άδικη και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να ωθήσει τους ανθρώπους αυτούς να δράσουν, ειδικά εάν τους δοθεί η σωστή ώθηση», καταλήγει η εφημερίδα.

Όπως και να χει, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα τερματικό σταθμό ιδιαίτερα αυξημένης έντασης η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία χρωματίζει την εκλογική διαδικασία των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2020.

«Το ανησυχητικό», είπε ο Αμερικανός A. Wicker, “είναι ότι… «με τόση ένταση και από τις δύο πλευρές, ο παραμικρός σπινθήρας θα μπορούσε να πυροδοτήσει σοβαρές εξελίξεις με τραγικό τρόπο».

Η Neumann είπε ότι βλέπει μια μεγάλη πιθανότητα μη προγραμματισμένης βίας καθώς διαφορετικές ομάδες θα βγουν για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από την άλλη πλευρά του FBI σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου Αλλά και τις πολιτειακές αρχές παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε απειλή με σκοπό να αποτρέψουν πριν αυτές εκδηλωθούν

Οχυρώνονται τα καταστήματα υπό τον φόβο επεισοδίων

Παράλληλα, οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη σχεδόν την Αμερική υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου χάους μετά τις αμερικανικές εκλογές κατοχυρώνουν την περιουσία τους.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση επικείμενων λεηλασιών και ταραχών

Σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ από χθες (2/11), λιανοπωλητές, γραφεία και γκαλερί τέχνης βάζουν κόντρα πλακέ στα παράθυρα και τις πόρτες τους για να προστατεύσουν τα εμπορεύματά τους λίγο πριν τις Αμερικανικές εκλογές υπό τον φόβο του χάους που μπορεί να προκληθεί, ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα κερδίσει.

Πάνω από 98 εκατ. αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει – Ρεκόρ συμμετοχής

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στις σημερινές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής προαναγγέλλεται καθώς περισσότεροι από 97 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων –δια ζώσης ή δι’ αλληλογραφίας–, ήτοι ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων που ψήφισαν στις εκλογές του 2016.

Ελέω πανδημίας των δημοκρατικών έχει ήδη καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν εκ των προτέρων.

Αυτό που μένει τώρα να διαπιστωθεί, είναι εάν οι ρεπουμπλικάνοι οι οποίοι παρουσιάζουν την Τάση να επισκεφτούν την επίσημη μέρα των εκλογών τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να ψηφίσουν θα είναι πιστοί με το ραντεβού τους στις κάλπες.

Τέλος, ιδιαίτερο κίνδυνο εγκυμονεί η συγκέντρωση ενός αριθμού ρεκόρ επιστολικών ψήφων, οι οποίες σε ορισμένες πολιτείες θα μπoρούσαν να συρρέουν ως και μέρες μετά τη σημερινή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιπλακεί η καταμέτρηση ή ακόμη να καθυστερήσει η ανακοίνωση του νικητή, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Εκλογές ΗΠΑ 2020 – Τα σενάρια της επόμενης μέρας – Τι θα συμβεί

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Οι πολιτείες που θα κρίνουν την αναμέτρηση – Ανάλυση

 

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares