Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Eκλογές ΗΠΑ 2020: Απορρίπτεται το αίτημα Τραμπ να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν

Ο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμα στη Νεβάδα…

Βάσει δικαστικής εντολής, απορρίφθηκε το αίτημα της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν.

Η δικαστής Σίνθια Στίβενς του δικαστηρίου του Μίσιγκαν προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης την Πέμπτη. Όπως είπε, σχεδιάζει να εκδόσει γραπτή απόφαση την Παρασκευή.

Η πολιτειακή επικεφαλής του Μίσιγκαν, Τζόσλιν Μπένσον, δήλωσε μάλιστα ότι η προσφυγή από τον Τραμπ ήταν «επιπόλαιη».

Όπως δήλωσε η ίδια, όλες οι ψήφοι καταμετρήθηκαν με ασφάλεια και ακρίβεια.

Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων στο Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 50,2% έναντι 47,8% του Τραμπ.

Διευρύνει το προβάδισμα στη Νεβάδα ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτεία.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.

Κλείνει η ψαλίδα στη Τζόρτζια

Στη Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter φαίνεται να δέχεται για ακόμα μία φορά, διαρκώς επισημάνσεις, μετά τα ποστ του προέδρου για νοθεία στις εκλογές.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Απόφαση-“BOMBA” στην Πενσυλβάνια – Σταματά η καταμέτρηση ψήφων

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares