Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έκλεψαν το άλογο κούρσας του Ραμζάν Καντίροφ – Άξιζε 20.000 ευρώ

Ο «Ζάζου», ένα καθαρόαιμο άλογο αξίας περίπου που….υποκείται σε κυρώσεις, εξαφανίστηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ανήκε στον Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ

Η αστυνομία στην Τσεχική Δημοκρατία αναζητά πληροφορίες για ένα κλεμμένο άλογο κούρσας που ανήκει στον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ. Ο ηγέτης της Τσετσενίας ισχυρίζεται ότι ο «Ζαζού» που είχε αποκλειστεί από τους αγώνες εν μέσω κυρώσεων το 2014, αξίζει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το καθαρόαιμο εξαφανίστηκε από έναν στάβλο έξω από την Πράγα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας. Η Jezdci, μια τσέχικη δημοσίευση που καλύπτει την ιππασία και τους αγώνες, είπε ότι ο Καντίροφ αγόρασε το άλογο στο Ντουμπάι το 2012 και το μετέφερε σε στάβλο στην Τσεχία.

Ο «Ζαζού» είχε προηγουμένως καταταχθεί μεταξύ των καλύτερων αλόγων κούρσας στον κόσμο και κέρδισε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ σε χρηματικό έπαθλο κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το 2014, το άλογο αποκλείστηκε από τον αγώνα και τα κέρδη του «πάγωσαν» αφού ο Καντίροφ τέθηκε υπό ευρωπαϊκές κυρώσεις μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ο Καντίροφ είναι στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν και ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου στην Ουκρανία. Το πρωί της Τετάρτης (8/3), ο Τσετσένος ηγέτης μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, περιέγραψε την εξαφάνιση του αλόγου ως «μεγάλη ντροπή».

«Ανησυχώ ότι ο Ζαζού μπορεί να κατέληξε σε λάθος χέρια. Πώς έγινε αυτό; Πού ήταν η ασφάλεια;» έγραψε, προσθέτοντας ότι η πραγματική αξία του αλόγου ήταν «τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια». Τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως ότι υπήρξε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του «Ζαζού» μαζί με ένα άλλο άλογο που ανήκε στον Καντίροφ τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο ρωσόφωνοι άντρες έφτασαν στο αγρόκτημα ισχυριζόμενοι ότι είχαν λάβει οδηγίες να μεταφέρουν τα άλογα στην Πολωνία, ένα αίτημα που απορρίφθηκε από τον ιδιοκτήτη της φάρμας. Σύμφωνα με έκθεση της ομάδας κατά της διαφθοράς Transparency International το 2018, ο Καντίροφ έχει τουλάχιστον 128 άλογα κούρσας, τα οποία του είχαν αποφέρει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

newsbomb.gr

Shares