Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

Έκλεψαν εξοπλισμό από κλειδαράδικο και είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Αττική….

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια σπείρα η οποία είχε διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια στην Αττική.


Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φέρεται να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και χαρακτηριστικό είναι πως για να πετύχουν τον σκοπό τους προχώρησαν στην διάρρηξη και κλοπή εξοπλισμού από κλειδαράδικο.

Στη συνέχεια δημιούργησαν δικό τους πλήρες εργαστήριο και κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας κυκλοφορίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.

 

Από τα κλοπιμαία άλλα τα κρατούσαν στην κατοχή τους και άλλα τα μεταπωλούσαν, ενώ άλλα τα διοχέτευαν στην αγορά της Ρουμανίας, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 4 αλλοδαπών, τριών ανδρών και μια γυναίκας, σε Πατήσια και Κυψέλη, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις διαρρήξεων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης αρχικά και σε καθημερινή βάση παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, ενώ εξέταζαν τα πάντα. Από το αν διέθετε συναγερμό, προβολέα φωτός, κάμερες παρακολούθησης, σκύλο ή φύλακα.

 


Μάλιστα, συχνά παρακολουθούσαν τους ενοίκους των οικιών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που στοχοποιούσαν, προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους, το δρομολόγιο που ακολουθούν, με ποια οχήματα κινούνται και αν αυτά είναι σταθμευμένα μπροστά στο σπίτι ή στο κατάστημα. Επίσης, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων άφηναν σημάδια.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(5) επαγγελματικές μηχανές, κατασκευής κλειδιών,
πλήθος κλειδιών πασπαρτού και πλαστικών καρτών με κωδικούς κλειδιών,
πλήθος κλειδαριών ασφαλείας, τελευταίας τεχνολογίας,
επαγγελματικά εργαλεία κλειδαράδων (μέγγενη, τροχοί λείανσης, τροχοί χειρός κλπ),
πλήθος επαγγελματικών και αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων,
(2) συσκευές γεωεντοπισμού (GPS TRACKER),
πλήθος ηλεκτρονικών τηλεχειριστήριων για ηλεκτρικές πόρτες,
συσκευασία με χημικές ουσίες, για την ανάλυση της ποιότητας του χρυσού και λύδιες λίθους,
(57) φυσίγγια και σπρέι πιπεριού,
(4) μικροζυγαριές ακριβείας,
πλήθος ρολογιών χειρός και κοσμημάτων,
πλήθος πλαστών εγγράφων,
το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ και
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.

 

Σε βάρος των τριών ανδρών συλληφθέντων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δεκάδες ποινικές δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares