Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Την ώρα που μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη αποφασίστηκε η εκκένωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως μετέδωσε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης η ΕΡΤ.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος έκανε γνωστό, μιλώντας στο ERTNews, ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο Πρόεδρός μας για να απομακρυνθούμε από το σημείο» τόνισε ο κ. Γιάνναρος.

 

«Όταν έφευγα από το σημείο, οι φλόγες καβαλούσαν την πλαγιά προς το Ντράφι. Δεν έχω όμως εικόνα για σπίτια» πρόσθεσε. Εκτίμησε δε ότι οι άνεμοι θα υποχωρήσουν προς το βράδυ, ωστόσο από τις 03.00 με 04:00 το πρωί αναμένονται εκ νέου ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν ακόμα και τα 6 μπροφόρ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ριπές ανέμου παραμένουν.

Νωρίτερα ο κ. Γιάνναρος ενημέρωνε με ανάρτησή του στο Facebook ότι οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Shares