Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Εκατοντάδες Αφγανοί “διακινδυνεύουν” τη ζωή τους, αναζητώντας εργασία στην Τουρκία

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Rudaw, των Κούρδων του βορείου Ιράκ ασχολήθηκε με τους Αφγανούς που καταφτάνουν στην Τουρκία.

Εκατοντάδες άτομα, (σ.σ. πρόσφυγες από το Αφγανιστάν τους χαρακτηρίζει το Rudaw), κάνουν την εμφανισή τους καθημερινά στην πόλη Τατβάν της επαρχίας Μπιτλίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, αναζητώντας εργασία και μια καλύτερη ζωή στη χώρα (σ.σ. του Ερντογάν).

Το άρθρο στα αγγλικά από το Rudaw:

https://www.rudaw.net/english/middleeast/turkey/20062021

“Ερχόμαστε εδώ για να εργαστούμε. Υπάρχει πόλεμος στο Αφγανιστάν, η ανεργία είναι υψηλή, η φτώχεια είναι υψηλή,” λέει ο Νουρουλάχ Χουσεϊνί, ένας Αφγανός που έφτασε το Σάββατο στην πόλη. Ο ίδιος προσθέτει ότι Αφγανοί σαν αυτόν “δεν μπορούν να βρουν εργασία και να τα ‘φέρουν βόλτα'” στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα τους.

Bitlis Province - Wikipedia

Η θέση της επαρχίας Μπιτλίς στη Μικρά Ασία

Ο Χουσεϊνί και άλλοι Αφγανοί, (σ.σ. όχι πρόσφυγες όπως τους αποκαλεί το άρθρο αλλά λαθρομετανάστες) εισήλθαν παράνομα από το Ιράν και έπρεπε να περπατήσουν μέχρι να φτάσουν στην Τατβάν. Άτομα από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν ακολουθούν την ίδια πορεία, αναφέρει το Rudaw.

Oι λαθρομετανάστες ζουν με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

TATVAN HAKKINDA – TATSO | TATVAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

H πόλη Τατβάν

σ.σ. Η συνέχεια είναι γνωστή…Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν επιχειρήσεις “σκούπα”, τους μαζεύουν σε καταυλισμούς δήθεν προσφύγων ή απευλαύνουν έναν μικρό αριθμό. Όσοι παραμένουν στους καταυλισμούς, μέσα στην “απελπισία” τους και με πολλά λεφτά στην τσέπη πέφτουν “θύματα” των σωματεμπόρων των ΜΚΟ, μπαίνουν σε ένα φουσκωτό και ή πνίγονται ή κατορθώνουν να “φορτωθούν” στην Ελλάδα με το όνειρο να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Μπανγκλαντές π.χ. έχει πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, δεν έχει πόλεμο εκτός από τοπικές συγκρούσεις. Το Πακιστάν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά σε γενικές γραμμές είναι πλούσια χώρα με τοπικές συγκρούσεις. Στο Αφγανιστάν αντί να “τρώγονται” μεταξύ τους Ταλιμπάν και κυβέρνηση ανά περιοχές, με τον λαό μοιρασμένο ανάμεσα στους δύο, ας φροντίσουν να συμφωνήσουν για να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους, το “σεληνιακό” έδαφος της οποίας είναι γεμάτο από σπάνιες γαίες.

Hellenic NIS uncovers illegal network transferring immigrants from Somalia to Greece via Istanbul - ARMYNOW.NET

Η συντριπτική πλειοψηφία των “προσφύγων” είναι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες. Επιπρόσθετα, επιθυμούν να ζήσουν σε κοινωνίες της Δύσης με τις οποίες δεν είναι συμβατοί ούτε πολιτισμικά, ούτε κοινωνικά και κυρίως ούτε θρησκευτικά ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να ενσωματωθούν όπως λένε οι ίδιοι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη συνοχή και συνέχεια του γηγενούς πληθυσμού.

Ρατσισμός δεν είναι ο επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών. Ρατσισμός και μάλιστα αμφίπλευρος είναι να εξαναγκάζει κανείς τον παράνομο μετανάστη να ζήσει σε μία κοινωνία με την οποία είναι ασύμβατος και τον γηγενή να υποφέρει εξίσου από την ασυμβατότητα, ο δεύτερος περισσότερο αφού επιβαρύνεται σε πολλούς τομείς, (π.χ. εργασία, υγεία κ.α.), μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares