Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Γυναίκα φέρεται να έκλεψε το λάπτοπ της Πελόζι για να το… πουλήσει στους Ρώσους!

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ερευνούν αν μια γυναίκα πήρε ένα λάπτοπ ή έναν σκληρό δίσκο από το γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου και στη συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει τη συσκευή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα…

Ένας πράκτορας του FBI αποκάλυψε αυτή τη λεπτομέρεια σε μια ένορκη κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής. Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στις έρευνες σε βάρος της Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς, μιας γυναίκας από την Πενσιλβάνια, η οποία κατηγορείται ότι εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου και κατεύθυνε το πλήθος στο γραφείο της Πελόζι.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Με βάση την ένορκη κατάθεση, που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια, το FBI έλαβε μια πληροφορία από κάποιον που δήλωσε ότι ήταν πρώην σύντροφος της Γουίλιαμς. Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι η Γουίλιαμς σκόπευε να στείλει τον υπολογιστή «σε έναν φίλο στη Ρωσία» ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να τον πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών.

Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη, «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους» και η Γουίλιαμς τον έχει ακόμη στην κατοχή της ή τον κατέστρεψε. Η έρευνα για την υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με το FBI, φαίνεται ότι η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος της Πελόζι, Ντριου Χάμιλ, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Δύο ημέρες μετά την πολιορκία του Καπιτωλίου ο Χάμιλ είχε δηλώσει ότι ένας φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε η πρόεδρος της Βουλής για παρουσιάσεις κλάπηκε από μια αίθουσα συνεδριάσεων στο γραφείο της. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για την ίδια συσκευή που φέρεται να πήρε η Γουίλιαμς.

ΠΗΓΗ

Shares