Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άνδρα που καταπλακώθηκε από δέντρο στο Ηράκλειο – Τι λέει ο γιος του

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου για τον θάνατο του 50χρονου στο Ηράκλειο


Θλίψη, οργή αλλά και πολλά ερωτηματικά για τον θάνατο του 50χρονου που καταπλακώθηκε από μεγάλο δέντρο περιμένοντας στο φανάρι στον κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. Στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σήμερα ο γιος του.

Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος
Εμφανώς οργισμένος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο πατέρας του δεν είναι στη ζωή. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Εντωμεταξύ προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος»
«Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο του 50χρονου που καταπλακώθηκε από τεράστιο πεύκο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ο κ. Λαμπρινός απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 50χρονου ενώ τονίζει πως είναι «αδιανόητο να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος τόσο άδικα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:
Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο άτυχος άνδρας βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος 50χρονος δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του.

Ο ίδιος φορούσε κράνος αλλά δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα ήταν πολύωρη με τον ίδιον τον 50χρονο να έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Εικάζεται πως έπρεπε να είχε υποστεί το απαραίτητο κλάδεμα για να αντέξει γι’ αυτό και εκριζώθηκε σπάζοντας και τις πλάκες του πεζοδρομίου. Ενδεικτικό είναι άνθρωποι που ήταν στο σημείο της τραγωδίας διαπίστωναν μετά το αρχικό σοκ ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

 

in.gr

Shares