Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ακυρώθηκε η ΔΕΘ λόγω κορωνοϊού…

Ματαιώνεται για φέτος η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης…

Οριστική ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Eurokinissi/Αρχείο) Ακυρώνεται η διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Την απόφαση να ακυρωθεί η φετινή ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, έλαβε η κυβέρνηση μετά και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο της ματαίωσης της ΔΕΘ υπήρχε ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Απαντώντας δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, είχε πει χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

«Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση» πρόσθεσε.

«Φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό» είχε αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

lifo.gr

Shares