Τρίτη , 25 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

Είμαστε μόνοι μας! – Τουρκία: Μέχρι και οι “προοδευτικοί” μας απειλούν να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά

Πραγματικά όλοι οι πολιτικοί “χώροι” στην γειτονική χώρα, συμφωνούν με την πλήρη “εξουδετέρωση” της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά μας, και έτσι κινούνται ενωμένοι Τούρκοι “ αριστεροί, δεξιοί, ισλαμιστές, Κεμαλιστές”, και ότι άλλο έχει τελικά, ο πολιτικός “μπαχτσές” στην Τουρκία.

Σύμφωνα με Έλληνα ειδικό, “τα δήθεν “αριστερά” τουρκικά κόμματα ως επί το πλείστον ελέγχονται από την ΜΙΤ και τον στρατό. Αποστολή τους είναι να υπονομεύουν την ενότητα χωρών στόχων (πχ Ελλάδα, Κύπρος) και να αποριζοσπαστικοποιούν και να ενσωματώνουν/ελέγχουν τον αντισυστημισμό της τουρκικής νεολαίας”.

Στα πλαίσια αυτά ο πρόεδρος του τουρκικού “Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος” (DSP), Önder Aksakal, που συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, ζητά νέο τουρκικό casus belli με έγκριση της τουρκικής βουλής φυσικά, με αφορμή την στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος, ο Aksakal είπε ότι η Ελλάδα είναι υστερική, ετοιμάζοντας επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια, (όπως επιτρέπεται όμως από το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με το Νόμο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τη Θάλασσα).

Είπε επίσης ο ίδιος ότι, “η Ελλάδα αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία «απαγορεύεται να εξοπλιστούν», ενώ η Τουρκία κατά τον ίδιο παρανοϊκά επικίνδυνο Τούρκο πολιτικό, μπορεί να κάνει ουσιαστικά ότι θέλει στις ακτές και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Απειλώντας ευθέως την Ελλάδα, ο “πρόεδρος” της τουρκικής Δημοκρατικής Αριστεράς, με το έμβλημα ένα Περιστέρι, απαιτεί κάτι που ούτε οι ισλαμιστές του Ερντογάν δεν έχουν ξεστομίσει δημόσια, διότι ιδιωτικά το έχουν ήδη σχεδιάσει, και απλά αναμένουν να το υλοποιήσουν δοθείσας ευκαιρίας

 

Η Τουρκική αριστερά μας απειλεί ζητώντας αποστρατικοποίση των νησιών μας, διότι πολύ απλά το σχέδιο της Άγκυρας είναι η υφαρπαγή κάποιων από αυτά, βάσει πολύχρονου πλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος ήταν ο γνωστός Μ. Ετζεβίτ, ο οποίος πρωτοστάτησε στην στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Επίσης σύμφωνα με τα “Τουρκικά νέα”, ο Μουσταφά Σαριγκιούλ πρόεδρος άλλου μικρού κόμματος με την επωνυμία “Αλλαγή στην Τουρκία”, κατηγόρησε και αυτός την Ελλάδα για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα του υλοποιεί σχέδιο εξοπλισμού αναλόγου επιπέδου με αυτό της Γερμανίας το 1935.

Ο ίδιος δήλωσε: “Μας ρωτάνε για την γραμμή του κόμματος μας και τους λέμε ότι δεν είμαστε αριστερό κόμμα, δεν είμαστε δεξιό κόμμα, αλλά ένα κεμαλικό-εθνικιστικό κόμμα. Εεεεε Ελλάδα που εξοπλίζεσαι ακριβώς δίπλα μας, αυτά τα όπλα σου δεν μπορούν να νικήσουν το τουρκικό έθνος¨, κατέληξε ο ίδιος.

Αυτό και πολλά άλλα στην γειτονική χώρα, καταρρίπτουν πανηγυρικά τον μύθο που τροφοδοτούν κάποιοι, ότι δήθεν το καθεστώς Ερντογάν είναι το μόνο “κακό” στην Τουρκία, αφού όλοι μαζί οι Νεο-Οθωμανοί Τούρκοι( ανεξαρτήτου κόμματος) ξερογλύφονται για ελληνικό έδαφος και Θάλασσα, μόνο που στο τέλος όλοι τους, θα λάβουν το σωστό αντίτιμο των πράξεων τους αν επιχειρήσουν οτιδήποτε,και για αυτό να είναι απόλυτα σίγουροι.

 

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares