Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Εικόνες ντροπής στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Αναβλήθηκε η διαδικασία εξαιτίας της μικρής αίθουσας

Η κατάσταση στη μικροσκοπική αίθουσα του κτηρίου 9 της Ευελπίδων ήταν τραγελαφική, με συγγενείς θυμάτων αλλά και δικηγόρους να παρακολουθούν τη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι από τα παράθυρα. Η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Από τα παράθυρα και τους διαδρόμους διεξήχθη σήμερα η πρώτη μέρα της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους. Η κατάσταση στην μικροσκοπική αίθουσα του κτηρίου 9 της Ευελπίδων ήταν τραγελαφική, με συγγενείς θυμάτων αλλά και δικηγόρους να παρακολουθούν τη δίκη από τα παράθυρα (!) διαμαρτυρόμενοι. Γι’ αυτό τον λόγο η δίκη αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

«104 νεκροί ουρλιάζουν για τη φωτιά στο Μάτι»

– 1:24
Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 200 μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ενώ στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».

Με την άφιξή τους στο κτίριο 9, οι μάρτυρες αντίκρισαν τη μικρή αίθουσα του δικαστηρίου σοκαρισμένοι, λέγοντας ο ένας τον άλλο «ντροπή». Μάλιστα, κάποιοι δικηγόροι φώναζαν από τα παράθυρα: «Ντροπή! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα»!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Η δίκη, πάντως, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, χωρίς να εισακουστούν. Εκτός από τα θύματα και τους συγγενείς τους, στα δικαστήρια βρέθηκε και ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares