Σάββατο , 1 Απριλίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος ο Παπαγγελόπουλος, αθώα η Τουλουπάκη η απόφαση των δικαστών!

Σήμερα, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ανακοινώθηκε όπως αναμενόταν, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Για δύο πράξεις παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ένοχος ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το Ειδικό Δικαστήριο. Το Δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο για δύο υποθέσεις παραβάσεις καθήκοντος ειδικότερα η καταδίκη του ήταν κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που τις άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.Eπίσης κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλα.

Κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για καταγγελίες ότι παρενέβη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για καταγγελίες για υποθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του επιχειρηματία Ανδρεα Βγενόπουλος.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώα την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας όπως και για την ηθική αυτουργία σε αυτή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πηγή: newsbreak

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares