Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εγκυμοσύνη: Μερικές συμβουλές για ασφαλή εγκυμοσύνη κατά τον χειμώνα

Αν και επικρατεί η άποψη ότι το καλοκαίρι η εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολη, και τον χειμώνα υπάρχουν προκλήσεις όπως η έκθεση στο κρύο και οι ιώσεις που έχουν την τιμητική τους. Προτεραιότητά σας την περίοδο αυτή είναι να παραμείνετε ασφαλείς. Πώς θα το κάνετε αυτό; Ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Αποφύγετε την έκθεση στο κρύο και στις κακές καιρικές συνθήκες

Τις μέρες με κρύο, βροχές και γενικά κακές καιρικές συνθήκες προτιμήστε να μείνετε στο σπίτι. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και χουχουλιάστε με μία κουβέρτα, ένα ζεστό ρόφημα (όχι καφέ ή τσάι) και απολαύστε μία ταινία ή ένα βιβλίο.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, φορέστε άνετα και σταθερά παπούτσια ειδικά εάν βρέχει και οι δρόμοι είναι βρεγμένοι και περπατάτε με προσοχή και συγκέντρωση.

 

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

Τα περιστατικά ιώσεων είναι αυξημένα την περίοδο του χειμώνα. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας εντάσσοντας στην καθημερινή σας διατροφή φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μην παραλείπετε γεύματα και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν συμπληρώματα που πρέπει να λάβετε.

Αποφύγετε να έρχεστε σε επαφή με άτομα που πιθανά να έχουν κάποια ίωση και ειδικά εάν βρίσκεστε στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική και τον χειμώνα. Η ζέστη από τα καλοριφέρ, το κλιματιστικό ή το τζάκι και το ζεστό ντύσιμο αυξάνουν τις πιθανότητες ενυδάτωσης. Στοχεύστε στα οκτώ τουλάχιστον ποτήρια νερό την ημέρα ή εναλλακτικά εντάξτε στη διατροφή σας δυναμωτικά smoothies από φρούτα και λαχανικά εποχής.

Μην αμελείτε την άσκηση

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν αποτελούν δικαιολογία για να εγκαταλείψετε το περπάτημα. Ακόμα και η πιο ήπια μορφή γυμναστικής την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει σημαντικά οφέλη για εσάς και το μωρό.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Τον χειμώνα το δέρμα ξηραίνεται πιο εύκολα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι πιθανό να νιώσετε φαγούρα ή ακόμα και να παρατηρήσετε ότι το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος ξεφλουδίζει. Αποφύγετε τα πολύ ζεστά μπάνια και εφοδιαστείτε μία καλή ενυδατική κρέμα κατάλληλη για την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

 

mothersblog.gr

Shares