Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021

Εγκλωβισμένοι Έλληνες ναυτικοί στις ακτές του Τζιμπουτί: «Έχουμε μπλέξει σ’ έναν εφιάλτη»…

Πέντε Έλληνες ναυτικοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δύο ελληνόκτητα πλοία, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις αρχές του Τζιμπουτί λόγω οικονομικών αξιώσεων.

Εγκλωβισμένοι σε δύο ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται πέντε Έλληνες ναυτικοί, λίγα μίλια από τις ακτές του Τζιμπουτί, στην ανατολική Αφρική.

Η περιπέτεια τους ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές του αφρικανικού κράτους προχώρησαν στην κατάσχεση των δύο πλοίων, λόγω οικονομικών αξιώσεων έναντι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

«Έχουμε μπλέξει σ’ έναν εφιάλτη. Είμαστε εγκλωβισμένοι χωρίς λόγο» δηλώνει ένας εκ των πέντε ναυτικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Οι Έλληνες ναυτικοί παραμένουν – για τουλάχιστον τρεις μήνες – στο κατάστρωμα του πλοίου, καθώς δεν τους επιτρέπεται να αποχωρήσουν από τα δύο πλοία.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, τα τρόφιμα που στέλνονται από την ασφαλιστική εταιρεία, φθάνουν κατά το ήμισυ και σε πολύ κακή κατάσταση.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους συγκαταλέγεται και ένας καρδιοπαθής, με τους συγγενείς να απευθύνουν έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της περιπέτειάς τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την «απελευθέρωση» των ναυτικών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από τις αρχές του Τζιμπουτί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της για το όλο περιστατικό. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares