Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εγκληματικότητα: Αυτοί είναι οι 13 του κυκλώματος των σκληρών Γεωργιανών διαρρηκτών

Δίνονται στη δημοσιότητα, με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 13 αλλοδαπών που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με πλοκάμια στο εξωτερικό.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται ότι έκαναν διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια σε όλη την Αττική. Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 8 Ιουνίου από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

 

Δείτε τις φωτογραφίες τους και τα ονόματά τους, στη σελίδα της Αστυνομίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης διαρρηκτών χρησιμοποιούσαν κώδικές ονομασίες για να μην γίνουν αντιληπτές οι προθέσεις τους, ακόμα και σε περίπτωση που παρακολουθούνταν. Τα σπίτια που είχαν μπει στο στόχαστρο τους αναφέρονταν στις μεταξύ τους συνομιλίες ως κοπέλες. Η λέξη «ζωντανό» ακούγονταν κάθε φορά όταν στο διαμέρισμα που είχαν «λοκάρει» υπήρχαν εντός αυτού οι ένοικοι του ή οι ιδιοκτήτες του. Σε αντίθετη περίπτωση όταν έλειπαν από το σπίτι όλοι τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν τη λέξη «νεκρό».

Στην ιεραρχία εξέχουσα θέση κατέχει ο Αρχηγός, ο οποίος έχει «στεφθεί» VOR , δηλαδή έχει λάβει τίτλο που τον κάνει τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη και συντονιστή της ομάδας. Σε αυτόν υποτάσσονται όλα τα μέλη της ομάδας δίνοντάς του πλήρη αναφορά για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες και δείχνοντας συνεχώς την αφοσίωση τους.

Την θέση αυτή του αρχηγού VOR την κατείχε ο 72χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε χαρακτηριστικό του ένα μπαστούνι που κρατούσε και λάμβανε ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα της ομάδας τόσο σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας, όσο και στο επίπεδο της μετέπειτα διαδικασίας διοχέτευσης των κλοπιμαίων στην αγορά.

 

Σε αυτόν, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, έδειχναν καθημερινά τον πλήρη σεβασμό τους, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η επιθυμία τους να τον συναντήσουν, για να του παραχωρήσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή, προερχόμενα από τις κλοπές και να κερδίσουν τη συμπάθειά του.

 

newsit.gr

Shares