Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Έγκλημα κατά της ασφάλειας των Ελλήνων!

Το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο ΟΣΕ ανακοίνωνε την πρόσληψη 73 σταθμαρχών με… μπλοκάκι

Μετά τους μετακλητούς, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προσλήψεις και με μπλοκάκι. Ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έρχεται στην επιφάνεια μετά τα όσα αδιανόητα έχουν συμβεί στα Τέμπη, με το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους (μέχρι στιγμής).

Το πρωί της Τετάρτης, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) προχώρησε μέσω της Διαύγειας στη ανακοίνωση της «ανάθεσης παροχής Υπηρεσιών» 73 νέων σταθμαρχών για 6 μήνες και… με μπλοκάκι!

Πρόκειται, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, για μία απόφαση που είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στις 16 Φεβρουαρίου 2023, για «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη για χρονικό διάστημα 6 μηνών».

Ωστόσο, μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, την ώρα που ο 60χρονος σταθμάρχης  που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φαίνεται ότι ήταν πρώην αχθοφόρος του ΟΣΕ που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 60χρονος δούλευε δέκα χρόνια ως αχθοφόρος του ΟΣΕ (κουβαλούσε βαλίτσες από τα τρένα που έφταναν και έφευγαν από τους σταθμούς). Μετά, πήρε μετάθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια προσλήφθηκε πάλι στον ΟΣΕ.

Στις 24 Ιανουαρίου ο σταθμάρχης είχε τελειώσει την σχετική εκπαίδευση για τη θέση που κατέχει τώρα, που σημαίνει ότι βρισκόταν σε αυτή λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ προβλέπει:

1) «την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη, σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) άτομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (ήτοι από 01.04.2023 μέχρι και 30.09.2023), οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τις ανάγκες του Οργανισμού»,

2) «το κόστος απασχόλησής τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των επτακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων (783.000,00) ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 970.920,00 ευρώ».

Με λίγα λόγια, το πρόβλημα (και) με τους σταθμάρχες (σ.σ. ελλείψεις) ήταν μείζον και υπαρκτό, αλλά ουδείς ανευθυνο-υπεύθυνος ενδιαφέρθηκε, παρά τα συνεχή καμπανάκια από τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο.

Χρειάστηκε να θρηνήσουμε δεκάδες θύματα για να φανεί για μία ακόμη φορά η εικόνα διάλυσης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία «έχει χάσει τη μπάλα» και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων και το πώς θα παραμείνει στην εξουσία.

Τον τόνο δίνει πρώτος και καλύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνεχή αποποίηση ευθυνών, αλλά και τα βιαστικά «πορίσματα» για την τραγωδία, όπως έκανε και σήμερα στο διάγγελμά του.

Πηγή: newsbreak

Shares