Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εφυγε από την ζωή η Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 95 ετών

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1927. Με το παρατσούκλι “Λα Λόλλο”, ήταν μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και μυθικό σεξ σύμβολο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα αποτελεί μια από τις όχι και τόσες πολλές Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές ταινίες του Χόλιγουντ.
Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Έκανε ταινίες και στη Γαλλία όπου συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν Ζακ.

Τα παιδικά της χρόνια και τα καλλιστεία
Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στην πόλη Σουμπιάκο, στην επαρχία της Ρώμης. Ο πατέρας της του Τζιοβάνι Λολομπρίτζιντα ήταν ενός πλούσιος κατασκευαστής επίπλων που έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλο-αμερικανικού βομβαρδισμού στην περιοχή.Η μητέρας της ήταν η Τζιουζεπίνα Μερκούρι.

Το 1944, πριν από την άφιξη των συμμάχων στην Ιταλία, η οικογένειά της μετακόμισε στη Ρώμη. Εκεί η Τζίνα Λολομπρίτζιντα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1947 πήρε μέρος στο διαγωνισμό Miss Roma και μάλιστα δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή. Κατέκτησε τελικά τη δεύτερη θέση και προσκλήθηκε στη Στρέσα για τους τελικούς της Miss Italy όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.

Η καταξίωση και η καριέρα στο Χόλιγουντ
Σιγά σιγά χτυπήθηκε από το μικρόβιο της ηθοποιίας και άρχισε να παίζει σε ιταλικές ταινίες. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 έκανε το μεγάλο βήμα και άρχισε να παίζει σε ταινίες του Χόλιγουντ. Δούλεψε με μεγάλους Αμερικανούς σκηνοθέτες. Έπαιξε σε πολύ γνωστά αμερικανικά φιλμ, όπως τα Πιο δυνατός απ’ τον Διάβολο του Τζον Χιούστον, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Τζένιφερ Τζόουνς, Διασταυρούμενα σπαθιά με τον Έρολ Φλιν και το Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, με τον Βιτόριο Γκάσμαν. Για την ερμηνεία της σε αυτή την ταινία κέρδισε το βραβείο David di Donatello Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Λίγο μετά πρωταγωνίστησε στο Βαριετέ του Κάρολ Ριντ, δίπλα στους Μπαρτ Λάνκαστερ και Τόνι Κέρτις. Το 1956 έπαιξε στην ταινία Η Παναγία των Παρισίων δίπλα στον Άντονι Κουίν. Μετά πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως Η ωραία της Καλκούτας (με τον Φρανκ Σινάτρα). Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά με τον Γιουλ Μπρίνερ.

Η ιδιωτική ζωή
Τον Ιανουάριο του 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβάκο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς και το 1957 έφερε στον κόσμο τον γιο της, Αντρέα Μίλκο. Το 1971 χώρισε με τον σύζυγό της, με τον οποίο ζούσε τουλάχιστον 5 χρόνια χωριστά, καθώς εκείνος είχε ήδη αρχίσει μια σχέση με αυστριακή τραγουδίστρια της όπερας.

Από τη δεκαετία του ’50 ζούσε σε μια μεγάλη βίλα στην Αππία οδό στη Ρώμη.

 

newsIT.gr

Shares