Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ευθεία παρέμβαση του Γάλλου ΥΠΕΞ στα εσωτερικά των ΗΠΑ: «Είναι ανεύθυνος ο Τραμπ»…

Ευθεία παρέμβαση του Γάλλου ΥΠΕΞ στα εσωτερικά των ΗΠΑ: «Είναι ανεύθυνος ο Τραμπ»...

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας συμφώνησε με την άποψη του Τζο Μπάιντεν και επέκρινε τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ για την άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν «συμμερίζεται» τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που κατήγγειλε την Πέμπτη «την απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Βρισκόμαστε σε μία φάση όπου ο Τζο Μπάινεν κάνει λόγο για μια «απίστευτη ανευθυνότητα», κι εγώ συμμερίζονται αυτή τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν. Διαπιστώνω πως η δήλωση του Τζο Μπάιντεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην εκπομπή “Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI”, σε ένα σπάνιο σχόλιο σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισήμανε, ωστόσο, πως πιστεύει στη «σταθερότητα της αμερικανικής δημοκρατίας».

Η Γαλλία, όπως πολλές χώρες παγκοσμίως, συνεχάρησαν σύντομα τον Τζο Μπάιντεν την 7η Νοεμβρίου, αφότου εξασφάλισε τις ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει τις εκλογές.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares