Σάββατο , 1 Απριλίου 2023

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΜΚΟ του Ταλαμάνκα στη Ρώμη

Συνεχίζονται οι έρευνες στα πλαίσια του σκανδάλου Qatargate καθώς η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice, στη Ρώμη.

Πρόκειται για τον μη κυβερνητικό οργανισμό με επικεφαλής τον Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος παρέμεινε επί δύο μήνες έγκλειστος σε φυλακή του Βελγίου για την υπόθεση Qatargate και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι της ταμίας της οργάνωσης, Αντονέλα Κάσου, επίσης στη Ρώμη ενώ φέρεται να ανακρίθηκε με την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares