Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΦΚΑ: Aναρτήθηκαν τα «ραβασάκια» για τον Φεβρουάριο – Ως την Παρασκευή οι πληρωμές

Tα ειδοποιητήρια είναι πλέον ενιαία, καθώς περιλαμβάνουν τις υποχρεώσεις για κύρια σύνταξη – υγεία αλλά και για επικουρική – εφάπαξ όπου υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης – Οι εισφορές Ιανουαρίου 2021 θα είναι πληρωτέες έως τέλη Φεβρουαρίου…

Εως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες τις εισφορές Δεκεμβρίου που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως τα ειδοποιητήρια είναι πλέον ενιαία, καθώς περιλαμβάνουν τις υποχρεώσεις για κύρια σύνταξη – υγεία αλλά και για επικουρική – εφάπαξ όπου υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης. Οι εισφορές Ιανουαρίου 2021 θα είναι πληρωτέες έως τέλη Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται έως τις 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) από 1,5 εκατομμύριο επαγγελματίες και αγρότες για την επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας του 2021. Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το 2021.

Η κατάταξη κάθε επαγγελματία σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Η επιλογή θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2021. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.

ΠΗΓΗ

Shares