Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται συσκευασμένος πάγος – Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ μη ασφαλούς συσκευασμένου πάγου. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος “Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE”, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24 -09 -2020 και ημερομηνία λήξης 24 -10 -2021.

Το προϊόν παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό, μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares