Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΦΑΓΑΝ ‘ΞΥΛΟ’ οι ΤΟΥΡΚΟΙ από τα “φαντάσματα” της 337 Μοίρας-Πήγαν να εκφοβίσουν κι έφυγαν με την ουρά στα σκέλια…

Οι αξιώσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, τόσο στα νησιά, που θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης, όσο και στον αέρα, που ξεσπά με υπερπτήσεις όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία των «Μπλε φτερών», σίγουρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο.Επιτελείς μάλιστα λένε ότι αντιλαμβάνονται αυτό το σερί των υπερπτήσεων ως μια μέθοδο εκβιασμού κι αυτό δεν θα σταματήσει διότι η Άγκυρα πιέζει και με προς μια άλλη οδό σε μια προσπάθεια να κερδίσει «κάτι».

Το μόνο βέβαιο πάντως, σύμφωνα με τις χειροπιαστές αποδείξεις της μόνιμης παραβατικής συμπεριφοράς και της παράνομης παρουσίας στο Αρχιπέλαγος, (σε θάλασσα και ουρανό) είναι ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει φερέγγυους στις υποσχέσεις και τις συμφωνίες ούτε τους Τούρκους διπλωμάτες, ούτε τους Στρατιωτικούς.

Επιτελείς που έχουν βρεθεί όχι μόνο πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν σε συζητήσεις με Τούρκους, καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι οι συνομιλητές ρίχνουν τις ευθύνες οι μεν στους δε. Οι στρατιωτικοί καλύπτονται πίσω από ένα «εντολές εκτελούμε» και οι διπλωμάτες πίσω από ένα «εμείς τα λένε αλλά οι στρατιωτικοί κάνουν άλλα»

  • Οι Έλληνες αεροπόροι βλέπουν τις υπερπτήσεις ως ένα μέτρο πίεσης της γείτονος «να διώξει τον ιδιοκτήτη από τον κήπο του». Με αυτό, ίσως γλαφυρό τρόπο περιγράφεται ο ουρανός στο Αρχιπέλαγος (Αιγαίο) από τους ιπταμένους αλλά και το πως βλέπουν οι ίδιοι αυτό που συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Οι υπερπτήσεις ήδη έφτασαν τις 283 και οι μισές από αυτές έγιναν πάνω από νησιά που η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Ρόδος, Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκιοί, Κίναρος, Λέρος, Καστελόριζο, Ψαρά, Άγιος Ευστράτιος. Όλα κατοικημένα νησιά που έχουν μπει για τα καλά στο μάτι της γείτονος. Όμως και οι νησίδες στις οποίες γίνονται οι υπερπτήσεις, βρίσκονται πέριξ των νησιών στα οποία διαμένουν οι Έλληνες πολίτες.

Στον ίδιο πόλεμο προπαγάνδας η γείτονα έχει επιστρατεύσει καιρό τώρα και τις ναυτικές οδηγίες (navtex) με τις οποίες αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είτε για να κάνει ασκήσεις στην θάλασσα, είτε στον αέρα. Παράλληλα «εντολή» φαίνεται πως έχουν λάβει και τα μέσα ενημέρωσης που διαχρονικά παίζουν ένα «βρώμικο» παιχνίδι υπέρ των κυβερνήσεων και των παράλογων αξιώσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Πώς απαντά το Επιτελείο

Σε όλο αυτό το σκηνικό που επιχειρεί να πλέξει η γείτονα το Επιτελείο βλέπει με ψυχραιμία κάθε κίνηση, την φιλτράρει και απαντά με την αποτρεπτική μέθοδο.

Επιτελείς σημειώνουν με νόημα, κυρίως από την Πολεμική Αεροπορία, που βιώνει από κοντά περισσότερο από τον καθένα την προκλητικότητα, ότι δεν πρόκειται να καταφέρει η Άγκυρα το παραμικρό.

  • «Ας τους πει κάποιος ότι χάσανε» αν πιστεύουν πως θα πρέπει να ζητήσουμε την άδεια για να πετάξουμε πάνω από τη Σάμο ή την Χίο ή όποιο άλλο νησί θέλουμε στο εύρος του Αιγαίου, είναι εκείνο που σημειώνουν ακόμη και ανώτατοι Αξιωματικοί της Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο, στην εποχή του Covid-19, οι ασκήσεις σε μεγάλα και μικρά νησιά διεξάγονται με ιδιαίτερη προσοχή και λιγότερα αλλά εναλλασσόμενα στελέχη ανά δραστηριότητα.

Ακόμη και διακλαδικές συνεργασίες γίνονται, για πολλές από τις οποίες η γείτονα φανερώνει τον εκνευρισμό της και πιστεύει ότι με τους τρόπους που δρα, θα περιορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται εκεί που η πολιτεία κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την προάσπιση που χρειάζεται.

Θυμίζουμε τι έγινε στις 18/5/2020 πάνω από το Αιγαίο

Τα “γεράκια” της Τουρκίας επιχείρησαν να παρασύρουν τα “φαντάσματα” της 337 Μοίρας που τα καταδίωκαν από την πρώτη στιγμή, φτάνοντας από το Φαρμακονήσι μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο όπου εκεί έκαναν την υπέρπτηση πάνω από τη Ρω.

Οι δυο αερομαχίες που σημειώθηκαν ήταν με τους ιπταμένους της 337 Μοίρας που δεν άφησαν στιγμή από τα σκοπευτικά τους τα μαχητικά της γείτονος. Η πίεση που ασκήθηκε στους Τούρκους πιλότους δεν ήταν λίγη. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο ν’ αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ταχύτητά τους (σκορπώντας ταυτόχρονα καύσιμο) για να ξεφύγουν από την εμπειρία των φαντασμάτων.

Κι ενώ ήθελαν να παρασύρουν τα Ελληνικά φτερά πολύ πιο μακριά από την βάση τους, οι ίδιοι βρέθηκαν θύματα του σχεδίου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν.

Η συναρπαστική συνέχεια για το ‘ξύλο’ που έφαγαν οι Τούρκοι…. ΕΔΩ

Shares