Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΕ: Τίτλοι τέλους στο TikTok – Επίκληση περί ασφαλείας

Ενισχύεται η κυβερνοασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το συμβούλιο εσωτερικής διοίκησης της Κομισιόν να αποφασίζει την αναστολή της χρήση της εφαρμογής TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές της, καθώς και στις προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει σκοπό να προστατευτεί η Επιτροπή από απειλές και ενέργειες κατά της κυβερνοασφάλειας, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπηρεσιακού περιβάλλοντος της Επιτροπής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Οι εξελίξεις όσον αφορά την ασφάλεια άλλων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα τελούν επίσης υπό συνεχή επανεξέταση.

Το μέτρο πάντως συνδέεται με τις αυστηρές εσωτερικές πολιτικές της Επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τη χρήση κινητών συσκευών για επικοινωνίες που σχετίζονται με την εργασία. Συμπληρώνει τις ήδη επί μακρόν συμβουλές της Επιτροπής προς το προσωπικό για την εφαρμογή καλύτερων πρακτικών κατά τη χρήση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ευαισθητοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας στην καθημερινή του εργασία.

Η Επιτροπή δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι το προσωπικό της προστατεύεται επαρκώς από αυξανόμενες κυβερνοαπειλές και κυβερνοπεριστατικά. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν νωρίτερα σε πιθανές προειδοποιήσεις για θέματα κυβερνοασφάλειας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή αναστολή χρήσης της εφαρμογής αποτελεί εσωτερική υπηρεσιακή απόφαση, αυστηρά περιορισμένη στη χρήση συσκευών εγγεγραμμένων στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής.

 

newsIT.gr

Shares