Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Έχασαν την επιμέλεια και του 2ου παιδιού τους οι γονείς στο Διδυμότειχο – Αγωνία για το βρέφος τους που το δάγκωσαν ποντίκια….

Νέα εξέλιξη – ενδεχομένως αναμενόμενη – στην συγκλονιστική υπόθεση του 3,5 μηνών βρέφους που το δάγκωσαν ποντίκια στο Διδυμότειχο. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι γονείς από τους αφαιρέθηκε η επιμέλεια και των δύο παιδιών τους. Το βρέφος που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση έχει κι ένα μεγαλύτερο αδελφάκι ηλικίας 2 ετών.


Στην αφαίρεση της επιμέλειας από το ζευγάρι των Ρομά, τόσο για το 3,5 μηνών βρέφος, όσο και για το άλλο τους παιδί, που είναι περίπου 2 ετών, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στο Διδυμότειχο.

Το μωρό, που δαγκώθηκε από ποντίκια και μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση αρχικά στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπεβλήθη στην πρώτη χειρουργική επέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του κι αναμένεται να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την Πέμπτη (5.12.2019) το πρωί, ο 22χρονος πατέρας απολογήθηκε στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Διδυμότειχο: “Συγνώμη” ζήτησε ο πατέρας
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας, και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

“Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου, Νίκος Βουλγαρίδης, και πρόσθεσε ότι η πορεία της υγείας του παιδιού θα είναι καθοριστική για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο ίδιος ο πατέρας ζήτησε “συγνώμη για ό,τι έγινε” και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι “ήταν ικανοποιητικές”. Όσον αφορά την 16χρονη μητέρα θα δικαστεί, λόγω ανηλικότητας, από αρμόδιο δικαστήριο.

Διδυμότειχο: Το χρονικό της φρίκης
Το ανατριχιαστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (4.12.2019), όταν έγινε γνωστό πως ένα βρέφος 100 ημερών δαγκώθηκε από ποντίκια την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι με τους γονείς του. Το αγγελούδι μετέφερε σε νοσοκομείο ο παππούς του, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη η μητέρα. “Τα τραύματα που φέρει το βρέφος είναι σοβαρά” είπε ο γιατρός που το εξέτασε, με τους γονείς να υποστηρίζουν πως αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί όταν ξύπνησαν, ώρες μετά την επίθεση των τρωκτικών.

Το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μετά τις πρώτες βοήθειες που παρασχέθηκαν και τις εξετάσεις που του έγιναν, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το 3,5 μηνών κοριτσάκι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπε στο newsit.gr, ο Χρήστος Καπετανίδης, διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου: “Το παιδί ήρθε 08:30 το πρωί στο νοσοκομείο μας, το έφερε ο παππούς του. Είναι ένα παιδάκι περίπου 100 ημερών, γεννήθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήταν αφυδατωμένο και με υποθερμία”.

Tο ανέλαβαν οι γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, ενημερώθηκαν και οι κατάλληλες υπηρεσίες καθώς έφερε τραύματα στο χεράκι του αλλά όχι από αιχμηρό αντικείμενο ή από κάτι άλλο. Τα τραύματα που φέρει έχουν χαρακτηριστεί σοβαρά από την γιατρό.

πηγή: evrosonline.gr

Shares