Παρασκευή , 18 Ιουνίου 2021
Τελευταία Νέα

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απαιτεί η Ελλάδα με επιστολές

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απαιτεί η Ελλάδα! Επιστολές Δένδια

Προ των ευθυνών τους θέτει τους ευρωπαίους εταίρους η Ελλάδα. Με επιστολές του στους ομολόγους του Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας ζητεί να μπει στοπ στην πώληση όπλων. Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απαιτεί η Ελλάδα!

Η Ελλάδα συνεχίζει τον «βομβαρδισμό» των εταίρων μας με επιστολές όσον αφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει τον προκλητικό του πλου στο Αιγαίο και ανοικτά του Καστελόριζου, η Αθήνα ζητεί ειδικά από την Γερμανία, να ανασταλεί η εξαγωγή όπλων. Όπλων δηλαδή υποβρυχίων, φρεγατών, αεροσκαφών και η αναβάθμιση τεθωρακισμένων προς την Τουρκία. Ο λόγος δηλαδή για εμπάργκο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολές προς στους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας, της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάϊο.  Σε αυτές επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει την σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θύμισε την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία.

Η Γερμανία,η Ισπανία,η Μάλτα ,η Ιταλία μπλόκαραν την πρόταση για εμπάργκο προϊόντων κρατώντας την φιλοτουρκική τους στάση. Φοβούμενες πως θα επηρεαστούν τα  οικονομικά  εμπορικά συμφέροντα και πως ο Ερντογάν θα προβεί σε αντίποινα απαντώντας με το λαθρομεταναστευτικό.

Οι χώρες οι οποίες ακούνε θετικά την πρόταση και είναι έτοιμες να αποδυναμώσουν τον Ερντογάν είναι η Γαλλία,Σλοβενία,Αυστρία.

Η στάση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Η Ελληνική λύση είναι το μόνο κόμμα που από την αρχή εναντιωνόταν απέναντι στον Ερντογάν  και να επιβληθεί εμπάργκο όπλων. Με γραπτή επιστολή η Ελληνική λύση αναφέρει προς την ΕΕ την προκλητική δράση της Τουρκίας προς την Ελλάδα ,την Λιβύη ,την Αρμενία και Κύπρο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares