Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Η Αρμενία επικροτεί την πρόταση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής λύσης Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη) για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία……

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία:Η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκου για καθολικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία προβλήθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ της Αρμενίας και συνιστά την πλέον εμπεριστατωμένη πρόταση για τις επιβεβλημένες πλέον ενέργειες της ΕΕ απέναντι στον Ερντογάν.

Ο ευρωβουλευτής τεκμηριώνει την πρόταση του βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, Περιγράφοντας λεπτομερώς τις δολοφονικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ενέργειες οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε νομιμοποίησης από τον Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αντίθετα, παραβιάζουν βάναυσα τα καταστατικά των διεθνών οργανισμών αλλά και του διεθνούς δικαίου. Ειδικά για την εμπλοκή της Τουρκίας στις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, ο ευρωβουλευτής κάνει εκτενή αναφορά στην χρησιμοποίηση ισλαμιστών τρομοκρατών από την Τουρκία ακόμα και κατά αμάχων, πράγμα που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο ευρωβουλευτής παραθέτει και περιγράφει τις ενέργειες του Καναδά και των ΗΠΑ που ήδη έχουν επιβάλλει είτε εμπάργκο είτε απαγόρευση εξαγωγών πολεμικού εξοπλισμού στην Τουρκία, απαιτώντας από τις Ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν ανάλογα.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές και την Ελληνική Κυβέρνηση να στηρίξουν την πρόταση του ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου, με ανάλογες παρεμβάσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα στο Αrmenpress

Επιστολή του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής λύσης Εμμανούλη Φράγκου (Φραγκούλη) προς την ΕΕ 

Ωστόσο λίγο καιρό πριν  ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής λύσης Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) με επιστολή προς την ΕΕ ζητούσε το εμπάργκο όπλων.

Με γραπτή επιστολή η Ελληνική λύση είχε αναφέρει προς την ΕΕ την προκλητική δράση της Τουρκίας προς την Ελλάδα ,την Λιβύη ,την Αρμενία και Κύπρο

Η Ελληνική λύση αποδεικνύοντας με στοιχεία την δράση της Τουρκίας  ζητάει από την ΕΕ  την επιβολή εμπάργκο σε όπλα

Image

 

Shares