Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ!«Καρφώνει» Καμμένο – Τζανακόπουλο…

EΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ!«Καρφώνει» Καμμένο – Τζανακόπουλο...

«Σήμα» πως η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και οι τρεις βουλευτές της δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση έστειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Κοτζιάς, τα βέλη και η Συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. Ενώ μια ακόμη που ερμηνεύεται ως… στήριξη είναι και η εξής: Πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, αλλιώς «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Ο Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου, η στάση του οποίου συνέβαλε στην παραίτησή του.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά και πως ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Επιπλέον, ο πρώην -πια- ΥΠΕΞ, προειδοποίησε εμμέσως τον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός». Κατήγγειλε δε πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα που λασπολογούν σε βάρος του διότι δεν μοιράζονται τις δημοκρατικές του αντιλήψεις.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 18.10.2018.

«Στόχος» και ο Τζανακόπουλος

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares