Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στο οικόπεδο “10” το σκάφος Ocean Investigator…

EΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στο οικόπεδο "10" το σκάφος Ocean Investigator...

Στο οικόπεδο «10» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες, βρίσκεται το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator.Το σκάφος ναυλώθηκε από την εταιρεία ΕΧΧΟΝ Mobil και απέπλευσε από το λιμάνι Λεμεσού. Το σκάφος βρίσκεται στο πεδίο επτά του οικοπέδου 10.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει Navtex, με την οποία δεσμεύει την περιοχή των ερευνών έως τις 20 Απριλίου. Το δεύτερο ερευνητικό σκάφος Med Surveyor, το οποίο διεξήγαγε τις περιβαλλοντικές έρευνες, απέπλευσε από το λιμάνι Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

Το δεύτερο ερευνητικό σκάφος Med Surveyor, το οποίο διεξήγαγε τις περιβαλλοντικές έρευνες, απέπλευσε από το λιμάνι Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

EΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στο οικόπεδο "10" το σκάφος Ocean Investigator...
Tο ζήτημα των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι της Τρίτης ο κυπριακής καταγωγής Βρετανός βουλευτής, Πάμπος Χαραλάμπους.

EΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στο οικόπεδο "10" το σκάφος Ocean Investigator...

Ο Εργατικός βουλευτής του βορείου Λονδίνου πήρε το λόγο κατά τη διάρκειά συνεδρίασης, με ερωτήσεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για να σημειώσει ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν δημιουργούν το σωστό κλίμα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επανένωση».

Κάλεσε στη συνέχεια τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρίσκονται από τις 9 Φεβρουαρίου, όπως είπε.

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει, όπως συνήθως σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος είπε: «Αναγνωρίζουμε πλήρως τα δικαιώματα εντός της ΑΟΖ και το δικαίωμα για πραγματοποίηση γεωτρήσεων για πετρέλαιο είναι κάτι που υποστηρίζουμε πλήρως».
onalert

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares