Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Eικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη! Βίντεο ΣΟΚ…

Eικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη! Βίντεο ΣΟΚ…

«Γολγοθά» περνάνε οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη, καθώς ακόμα και η πρόσβαση στον σχολείο γίνεται με δυσκολία.

Μέσα στο λεωφορείο 88 του ΟΑΣΘ επικρατεί κάθε πρωί το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μη χωράνε και κάποιοι μαθητές να μένουν απ’έξω περιμένοντας το επόμενο δρομολόγιο και καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Μίκρας στη Θεσσαλονίκη ανέδειξαν το θέμα τραβώντας ένα βίντεο που δείχνει την καθημερινή περιπέτεια των μαθητών.

Ο οδηγός του λεωφορείου την Τρίτη το πρωί αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο αν δεν κατέβαιναν οι υπεράριθμοι επιβάτες.

Στο σημείο κλήθηκαν κι έφτασαν άντρες της Τροχαίας, οι οποίοι εξήγησαν στους γονείς και τους μαθητές ότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να ξεκινήσει όντας υπερφορτωμένο, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να αποβιβαστούν και να περιμένουν το επόμενο λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, η εικόνα αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα δεκάδες ανήλικοι μαθητές είτε να στοιβάζονται μέσα στο λεωφορείο είτε να φτάνουν με αρκετή καθυστέρηση στο σχολείο τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το thestival.gr, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μίκρας έκαναν κατάληψη επί τέσσερις ημέρες στο σχολείο, με αίτημα την επίλυση του ζητήματος, καθώς σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 95 μαθητές του σχολείου χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη γραμμή του ΟΑΣΘ για να μεταβούν και να επιστρέψουν από το σχολείο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares