Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Eίναι ο ΤΡΑΜΠ ‘ρατσιστής’ με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;..

Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;..

Εδώ και εβδομάδες έχει ξεσπάσει ένας (τι παράδοξο) μηντιακός πόλεμος κατά του Τραμπ, με κατηγορίες εναντίον του για ‘ρατσισμό’ και απανθρωπιά κατά των παιδιών των παράνομων μεταναστών από το Μεξικό. Ας δούμε τι ισχύει και τι όχι και παράλληλα θα βγάλετε και κάποια συμπεράσματα για την ελληνική πολιτική απέναντι στους παράνομους μετανάστες.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι πως μόλις συλληφθούν οι παράνομοι μετανάστες που έχουν μαζί τους παιδιά, αυτά χωρίζονται από τους γονείς τους και τα πηγαίνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (!) με άθλιες συνθήκες. Όλα αυτά εξ αιτίας των εντολών Τραμπ.

Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;..
1) Δεν είναι νέα εντολή Τραμπ. Το 1997 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αφορμή τη δικαστική υπόθεση Flores, αποφάσισε πως τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που είναι ασυνόδευτα θα μένουν υπό την επιτήρηση του κράτους για 20 μέρες μόνο. Καμία πρόβλεψη δεν υπήρξε τότε, από την κυβέρνηση, για τα παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Το 9ο τμήμα του Εφετείου τότε ερωτήθηκε κι απάντησε πως τα συνοδευόμενα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν υπό την επιτήρηση του ομοσπονδιακού κράτους πέραν των 20 ημερών. Αυτό σήμαινε πως ή θα έπρεπε ολόκληρη η οικογένεια να απελευθερωθεί ή θα έπρεπε να χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς μετά τις 20 μέρες.
2. οι συνθήκες κράτησης των παιδιών είναι άθλιες, ειλικρινά όπως ήταν άθλιες κι επί Ομπάμα. Είναι τέτοιο το πλήθος των παράνομων μεταναστών που οι υποδομές δεν μπορούν να φτιαχτούν αρκετά σύντομα.

Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;.. Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;.. Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;.. Eίναι ο ΤΡΑΜΠ 'ρατσιστής' με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;Τι πράττουν οι ΗΠΑ;..
3. τι γίνεται με όσους ζητούν άσυλο. Ο νόμος των ΗΠΑ δεν θεωρεί παράνομους όσους ζητούν άσυλο. Τους θεωρεί αιτούντες ασύλου. Μία ειδική κατηγορία. Όσο εξετάζεται η αίτηση ασύλου τα παιδιά μένουν με τους γονείς τους. Αν γίνει δεκτό το άσυλο προχωρούν στο αμερικανικό έδαφος αλλιώς απελαύνονται οι οικογένειες καθ ολοκληρίαν.
Κατά συνέπεια. Ο Τραμπ δεν νομοθέτησε κάτι. Δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη εντολή πέραν αυτής της εφαρμογής του νόμου. Είναι όλα καλά; σίγουρα όχι. Πρέπει να γίνουν κι άλλα; Σίγουρα ναι. Πρέπει να εξετάσουν οι ΗΠΑ το νομοθετικό πλαίσιό τους; Πιθανώς. Αυτό όμως θα το κρίνουν οι ίδιοι…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares