Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινό πλήγμα

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη βιώνει μια απότομη αύξηση της βίας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού είναι ένας Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη, ο οποίος φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Πριν από λίγη ώρα, μια επίθεση με αυτοκίνητο συνέβη κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στη διασταύρωση Αντοραγίμ. Στρατιώτες των IDF που δρούσαν στην περιοχή εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη», τόνισε ο στρατός, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν ο φερόμενος δράστης ήταν ζωντανός ή νεκρός.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε στη συνέχεια τον θάνατο και την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, τον Άμρο Αμπού Χουσεΐν, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς.

Η διασταύρωση Αντοραγίμ βρίσκεται στη νότια Δυτική Όχθη, ανάμεσα στη μεγάλη παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας και τον ισραηλινό οικισμό Οτενιέλ.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, Magen David Adom, ανακοίνωσαν ότι παρείχαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε τρεις ελαφρά τραυματισμένους και έναν τέταρτο με επίσης όχι σοβαρά τραύματα.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη βιώνει μια απότομη αύξηση της βίας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Από τότε, τουλάχιστον 315 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εκεί από στρατιώτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις από Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

newsbomb.gr

Shares