Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δυτική Όχθη: 17χρονος παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επιδρομής ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ένα αγόρι 17 ετών σκοτώθηκε και άλλο ένα 18 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από τις σφαίρες (δυνάμεων) της ισραηλινής κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσής τους στην Τζενίν», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο καταυλισμός παλαιστινίων προσφύγων στην Τζενίν, όπου ζουν περίπου 14.000 άνθρωποι, έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της έντασης, μετά το κύμα επιθέσεων με 19 νεκρούς στο Ισραήλ.

Ένας παλαιστίνιος πολίτης κι ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν και δεκατρείς Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης ισραηλινών στρατιωτών εκεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δημοσιοποίησε το όνομα του πεσόντα στρατιώτη, του Νόαμ Ραζ. Οι παλαιστινιακές αρχές δημοσιοποίησαν από την πλευρά τους το όνομα του θανόντα Παλαιστίνιου: επρόκειτο για τον Νταούντ αλ Ζουμπάιντι, αδελφό του Ζακαρία αλ Ζουμπάιντι, ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα του κινήματος Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που είχε αποδράσει πέρυσι από ισραηλινή φυλακή προτού συλληφθεί ξανά.

Οι επιδρομές καταγράφηκαν μετά τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της κηδείας της Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα η οποία σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς κάλυπτε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό.

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε συγκεντρωμένους σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ και ακόμη και στους ανθρώπους που μετέφεραν το φέρετρο με το πτώμα της για την κηδεία, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

newsit.gr

Shares