Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Δυτική Όχθη: 16χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών – 130 τραυματίες σε συγκρούσεις

Ένας έφηβος από την Παλαιστίνη μόλις 16 ετών έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμαντ Χάμαντ, ηλικίας 16 ετών, από την Παλαιστίνη τραυματίστηκε από σφαίρες την Παρασκευή (24.6.2022) το βράδυ, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο χωριό Σιλουάντ, που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και υπέκυψε στα τραύματά του μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε στο AFP δημοτικός σύμβουλος του Σιλουάντ και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή.

Ο έφηβος βρισκόταν κοντά σε δρόμο που οδηγεί στον ισραηλινό οικισμό της Όφρα, που γειτονεύει με το Σιλουάντ, όταν τραυματίστηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από μια σειρά από επιθέσεις που έχουν διαπράξει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί Άραβες στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στις οποίες 19 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί.

Στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί Άραβες επιτιθέμενοι έχουν σκοτωθεί, εν μέρει μέλη ενόπλων οργανώσεων, αλλά και άμαχοι, μεταξύ των οποίων μια δημοσιογράφος που κάλυπτε επιχείρηση στην Τζενίν.

130 τραυματίες σε επεισόδια σε όλη τη Δυτική Όχθη

Περισσότεροι από 130 παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Παρασκευή με ισραηλινούς στρατιώτες σε διάφορες κοινότητες της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις από πραγματικά πυρά και εννέα από πλαστικές σφαίρες, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινών στρατιωτών στις κοινότητες Μπεϊτά και Μπέιτ Νταγιάν, νότια και ανατολικά της Ναμπλούς αντίστοιχα, καθώς και στο Καφρ Καντούμ, ανατολικά της Καλκίλια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και επιτέθηκαν με πέτρες κατά ισραηλινών στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των κοινοτήτων.

Στις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες σημειώνονται συχνά επεισόδια σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει ανακοινωθέν σχετικά με τα επεισόδια της Παρασκευής.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares