Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Δύτες εξερεύνησαν το άγνωστο ναυάγιο ενός ρυμουλκού

Ξυλόκαστρο: Δύτες εξερεύνησαν το άγνωστο ναυάγιο ενός ρυμουλκού

Δύτες εξερεύνησαν το ναυάγιο ενός ρυμουλκού πλοίου στο Ξυλόκαστρο, αποκαλύπτοντας φοβερές υποβρύχιες εικόνες από τον Κορινθιακό.


Το πλοίο που τελικά βυθίστηκε αγοράστηκε το 1964 στον Πειραιά και απέπλευσε την ίδια χρονιά με προορισμό την Πάτρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο το σκάφος πήρε νερό. Το πλήρωμά του προσπάθησε απεγνωσμένα να αντλήσει το νερό αλλά δεν τα κατάφεραν και το πλοίο βυθίστηκε. Το πλήρωμα ωστόσο κατάφερε να κολυμπήσει με ασφάλεια στην ακτή μετά τη βύθιση του σκάφους.

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου ιδρύθηκε πολύ αργότερα το 1974, επομένως δεν υπάρχουν αρχεία που να τεκμηριώνουν το ναυάγιο αυτού του ρυμουλκού στην περιοχή Πευκιάς πριν ή μετά από αυτήν την περίοδο. Δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής το όνομα του σκάφους.Το ναυάγιο σήμερα βρίσκεται αρκετά μακριά από την ακτή του Ξυλοκάστρου και κάθεται όρθιο σε αμμώδη βυθό στο μέγιστο βάθος των 47 μέτρων. Η πλώρη του πλοίου έχει κατεύθυνση Βορειοανατολική και βρίσκεται στα 47 μέτρα βάθος, ενώ η πρύμνη του είναι στα 46 μέτρα. Το μήκος του πλοίου υπολογίζεται ότι είναι 18-20 μέτρα από την πλώρη μέχρι την πρύμνη.

Δείτε το βίντεο από την εξερεύνησή του:

Πηγή: newsbomb.gr

Shares