Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Δυστύχημα στα Σπάτα: Τι απαντά η εταιρεία του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Βρετανό

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρείας


Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου ένας νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του, εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο.

Ο 21χρονος Βρετανός μαζί με άλλους τρεις φίλους του από την Αγγλία είχαν μισθώσει το ελικόπτερο, για να μετακινούνται από νησί σε νησί στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το δυστύχημα συνέβη όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε και αποβιβάστηκαν οι 4 άνδρες. Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων.»

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares