Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δύο μαθήτριες μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου μια 12χρονη

Στη Γερμανία, η ηλικία της ποινικής ευθύνης ξεκινά από τα 14 έτη


Δύο μαθήτριες ομολόγησαν ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ένα 12χρονο κορίτσι στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα, σύμφωνα με την ερτ.

 

Το θύμα, γνωστό μόνο ως Luise, εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου αφού έφυγε από το σπίτι μιας φίλης της κοντά στην πόλη Freudenberg, στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το πτώμα της Luise βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε μια δασώδη περιοχή όχι μακριά από το σπίτι της.

«Το παιδί πέθανε ως αποτέλεσμα πολυάριθμων τραυμάτων από μαχαίρι και της επακόλουθης απώλειας αίματος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Κόμπλεντς Μάριο Μανβάιλερ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη σεξουαλικού εγκλήματος».

 

Δύο κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών, ομολόγησαν τη δολοφονία, πρόσθεσε ο Φλόριαν Λόκερ, επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Κόμπλεντς.

Τα δύο κορίτσια «έκαναν δηλώσεις σχετικά με το θέμα και στο τέλος παραδέχθηκαν το έγκλημα», δήλωσε ο Λόκερ.

Τα κορίτσια και η Λουίζα γνωρίζονταν μεταξύ τους, πρόσθεσε ο Μανβάιλερ.

Αρνήθηκε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της ηλικίας των υπόπτων, οι οποίες είναι πολύ μικρές για να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνες για τις πράξεις τους στη Γερμανία.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βρει το μαχαίρι ή τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε ο Μανβάιλερ.

«Πρόκειται φυσικά για μια πολύ ασυνήθιστη και σοκαριστική πράξη, ακόμη και για εμάς», δήλωσε ο Μανβάιλερ στους δημοσιογράφους.

Λουλούδια και κεριά

Η Luise επρόκειτο να επιστρέψει σπίτι της με τα πόδια από το σπίτι της φίλης της, αλλά οι γονείς της σήμαναν συναγερμό το βράδυ του Σαββάτου, όταν δεν επέστρεψε.

Η εξαφάνισή της πυροδότησε μια τεράστια επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκύλοι-ανιχνευτές.

Ο περιφερειακός ηγέτης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέντρικ Βούεστ, δήλωσε ότι η δολοφονία τον άφησε «άναυδο».

«Είναι αδιανόητο και σχεδόν αβάσταχτο ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι ικανά για τέτοιες πράξεις», είπε.

Οι κάτοικοι της περιοχής τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά κοντά στη δασική περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της Luise. Οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να εξετάζουν τον τόπο του εγκλήματος για στοιχεία την Τρίτη.

 

Το σχολείο της Luise αντικατέστησε την αρχική του σελίδα με ένα συλλυπητήριο μήνυμα.

«Χάσαμε τη μαθήτρια, συμμαθήτρια και φίλη μας Luise το Σαββατοκύριακο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γενικό σχολείο Esther-Bejarano στο Freudenberg.

«Πολύ νωρίς, την έβγαλαν βίαια από τη ζωή μας και από την οικογένειά της. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της τώρα και τις επόμενες ημέρες».

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τη διαβόητη δολοφονία του δίχρονου Τζέιμς Μπούλγκερ το 1993 στην Αγγλία. Το νήπιο απήχθη και βασανίστηκε πριν σκοτωθεί από δύο 10χρονα αγόρια, τον Ρόμπερτ Τόμσον και τον Τζον Βέναμπλς.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares