Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Δυνατές παρουσίες στο μίτινγκ «Κώστας Σπανίδης» την Τετάρτη (26/7)

Δυνατές παρουσίες στο μίτινγκ «Κώστας Σπανίδης» την Τετάρτη (26/7)

Το διεθνές μίτινγκ «Κώστας Σπανίδης» θα γίνει την Τετάρτη (26/7) στο Καυτανζόγλειο στάδιο στη Θεσσαλονίκη.


Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, στη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Σπανίδη, που υπηρέτησε τον αθλητισμό από πολλά πόστο, ενώ υπήρξε και εθνικός προπονητής.

Η διοργάνωση αποτελεί μία από τις τελευταίες αγωνιστικές ευκαιρίες των αθλητών και αθλητριών που διεκδικούν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αλλά και η τελευταία στάση όσων κυνηγούν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης θα είναι το μεγαλύτερο όνομα της διοργάνωσης ο αθλητής που θα διεκδικήσει μια καλή επίδοση στη σφυροβολία. Ο ρίπτης του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου αγωνίστηκε το Σάββατο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση με 73,24 μ. και στο κεντρικό του Καυτανζογλείου Σταδίου θα έχει την ευκαιρία για έναν ακόμη προπονητικό αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το τελευταίο τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 θα έχει την ευκαιρία να κάνει ο Άγγελος Μαντζουράνης στη σφυροβολία Ανδρών Κ20. Ο νεαρός κάνει πολύ καλή σεζόν και στοχεύει στη διάκριση στη διοργάνωση του Ισραήλ. Στη σφύρα Ανδρών θα αγωνιστεί και ο Γιάννης Κορακίδης, ενώ στους έφηβους ο Παύλος Τζαμτζής.

Η Σφαιροβολία των Ανδρών θα έχει για μία ακόμη φορά μεγάλο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή των Οδυσσέα Μουζενίδη και Τάσου Λατιφλάρι να προέρχονται από τις καλές εμφανίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Στα 400 μ. εμπ. η Λάουρα Ζενέγια θα κυνηγήσει τον χρόνο που φάνηκε πως ήταν σε θέση να πετύχει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 αν δεν είχε πτώση στο τελευταίο εμπόδιο. Η νεαρή έχει τρέξει την απόσταση σε 59.80, χρόνο που θέλει να βελτιώσει. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει η Ελημπιώνα Ζενέγια που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 59.79 και είναι και αυτή σε καλή κατάσταση. Στα 400 μ. εμπ. θα αγωνιστεί και η Κατερίνα Νατσιοπούλου, στο τελευταίο της δυνατό τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Κ20. Η αθλήτρια από την Κατερίνη έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 59.42.

Η Δήμητρα Τσουκαλά θα επιστρέψει σήμερα από τη Σερβία όπου συμμετείχε με την εθνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και αν αύριο είναι σε καλή κατάσταση θα τρέξει στα 200 μέτρα.
Ο Χρήστος Κοτίτσας έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που του χάλασε τον προγραμματισμό της καλοκαιρινής περιόδου, παρόλα αυτά συνεχίζει τους αγώνες στα 800 μ. μέσα από τους οποίους κυνηγάει ράνκινγκ για το 2024. Ο έφηβος Κώστας Σαραντόπουλος θα τρέξει στη Θεσσαλονίκη στα 400 μ. με στόχο να δώσει συνέχεια στην καλή σεζόν και να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ατομικό του 48.55. .

Στα 100 μ. Ανδρών έχει δηλωθεί ο Δημήτρης Χρυσάφης, ενώ θα τρέξει και ο Λάμπος Βολίκας με 10.53 φετινό ρεκόρ. Στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή η Άννα Μπάρτσιου και η Μαρία Γάτου.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: fosonline.gr

Shares