Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ μιλά για drone ως ηλεκτρομαγνητικό παλμικό όπλο


Γιατί μιλάμε για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας από τη δεκαετία του 2000; Επειδή συμβαίνει στην πραγματική ζωή, παιδιά! Αντί για ένα δυστοπικό μέλλον στο οποίο η πραγματικότητα, όπως γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα μια προσομοιωμένη πραγματικότητα που ονομάζεται «Matrix», μιλάμε για τον πραγματικό κόσμο του 21ου αιώνα.

Drone που είναι ικανό να εκπέμπει με ακρίβεια ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που κλείνουν τα πάντα, από τους υπολογιστές μέχρι τις λάμπες γραφείου σε ένα κτίριο. Πριν μιλήσουμε για το αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω στο παρελθόν και να ταξιδέψουμε στο 2012.

Με δυο λόγια, είναι ένα drone που φέρει ένα όπλο ικανό να καταστήσει άχρηστους ηλεκτρονικούς στόχους, μια μη κινητική εναλλακτική στα παραδοσιακά εκρηκτικά όπλα που χρησιμοποιούν την ενέργεια της κίνησης για να νικήσουν έναν στόχο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο πύραυλος CHAMP πλοηγήθηκε σε ένα προ-προγραμματισμένο σχέδιο πτήσης και εξέπεμψε εκρήξεις ενέργειας υψηλής ισχύος, καταστρέφοντας ουσιαστικά τα δεδομένα και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα του στόχου. Το CHAMP επιτρέπει επιλεκτικά χτυπήματα ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας εναντίον πολλών στόχων κατά τη διάρκεια μιας και μόνο αποστολής », εξήγησε η Boeing το 2012.

Φυσικά, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία σχεδιάστηκε για χρήση από τον στρατό. Αλλά από τότε που ανακοινώθηκε, δεν έγινε λόγος για το πρόγραμμα. Μέχρι τώρα δηλαδή. Σύμφωνα με το The Motley Fool, ο διοικητής του Εργαστηρίου Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας Υποστράτηγος Tom Masiello λέει ότι το CHAMP είναι «ένα επιχειρησιακό σύστημα ήδη στην τακτική μας αεροπορία».

autoevolution.com

Shares