Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δραματική τροπή στην επίθεση με φορτηγό σε πόλη της Γερμανίας – Είναι τρομοκρατική ενέργεια λένε οι αρχές…

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση με φορτηγό στην πόλη Λίμπουργκ. Ο άνδρας που έριξε πάνω τους το φορτηγό φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Είχε κλέψει το φορτηγό και στη συνέχεια το έριξε πάνω σε αυτοκίνητα.


Τρομοκρατική ήταν η επίθεση που έγινε στην πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας. Άνδρας έκλεψε φορτηγό και το έριξε πάνω σε αυτοκίνητα που περίμεναν σε φανάρι. Την πληροφορία για τρομοκρατικό χτύπημα μετέδωσε το ZDF.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «ένας άνδρας» άρπαξε γύρω στις 17:20, το απόγευμα της Δευτέρας το βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, πριν το οδηγήσει αμέσως μετά πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν υπομονετικά να ανάψει πράσινο απέναντι στο δικαστικό μέγαρο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 9 άνθρωποι. Ο δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος ελαφρά.

https://twitter.com/Nws_MENA/status/1181330754887983104

 

 

 

 

 

 

Αργά το βράδυ, το λευκό φορτηγό με ρυμουλκούμενο βρισκόταν ακόμη στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, με μέρος της μάσκας του διαλυμένο, ενώ οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας παραλάμβαναν ένα-ένα τα εννιά αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, ανάμεσα τους ένα φορτηγάκι.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός του φορτηγού με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, με βλέμμα «επίμονο» και «πιθανόν υπό την επήρεια ναρκωτικών», άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οδηγού ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.
«Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός, υπάλληλος εταιρείας εφοδιασμού, που παρά το σάστισμά του μετά την πειρατεία, άρχισε να ακολουθεί το φορτηγό του τρέχοντας.

Μετά τη σύγκρουση, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, τον ύποπτο αρχικά έσπευσε να βοηθήσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έκαναν τζόγκινγκ, ενώ είχε καθίσει κάτω, με τη μύτη και τα χέρια μέσα στα αίματα και το παντελόνι σχισμένο, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα.

Η Μπετίνα Γ., εργαζόμενη σε γραφείο κοντά στον τόπο του ατυχήματος, που βγήκε έξω μαζί με συναδέλφους της όταν άκουσαν τον κρότο της σύγκρουσης, είπε πως ο άνδρας ήταν καθισμένος κάτω από ένα δέντρο, διαμαρτυρήθηκε πως πόναγε «παντού» και έδωσε το όνομα Μοχάμεντ. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πρόφερε πολλές φορές τη λέξη «Αλλάχ», κάτι που άλλαξε τη στάση της μικρής ομάδας, την έκανε πολύ πιο επιφυλακτική.

Οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών των τελευταίων ετών. Η πιο αιματηρή έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένας νεαρός Τυνήσιος, ο Άνις Άμρι, έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι.

Τον Απρίλιο, ο Τόμας Χάλντενβανγκ, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας, εκτίμησε ότι στη Γερμανία ζουν το τρέχον διάστημα 2.240 ισλαμιστές που «δυνητικά» θα μπορούσαν να διαπράξουν «τρομοκρατικές» ενέργειες.

 

newsit.gr

Shares