Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος ΦΣΘ – ΗΧΗΤΙΚΟ…

Δραματικές οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν έως και 25 ημέρες μέχρι να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο. Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν καταφέρνουν ποτέ να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται, το οποίο είναι σε έλλειψη και δεν αντικαθίσταται με άλλο, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν εκ νέου το γιατρό τους για να τους αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.


Επί του θέματος μίλησε στον Focus Fm 103,6 και την εκπομπή «Ζουμ στα Γεγονότα» με τη Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, λέγοντας ότι ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί. Όπως είπε «πολλές φορές οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί ψάχνουν σε ολόκληρη την πόλη ή ακόμα και σε άλλους νομούς ώστε να βρουν το φάρμακο του ασθενή τους» ενώ έκανε λόγο για μια χρόνια κατάσταση η οποία «γίνεται εκρηκτική όταν οι εταιρίες οι οποίες μας προμηθεύουν κλείνουν για κάποιες μέρες».

Ο κ. Ευγενίδης μίλησε και για τις περιπτώσεις των πολιτών που δεν βρίσκουν ποτέ το φάρμακο που ζητούν με αποτέλεσμα να αλλάζει αναγκαστικά η φαρμακευτική τους αγωγή, «με όσους κινδύνους και αν κρύβουν αυτές οι αλλαγές» όπως είπε.
Αναφερόμενος στις εισαγωγές-εξαγωγές φαρμάκων υπογράμμισε ότι όταν το οικονομικό κομμάτι «μπαίνει» στο κομμάτι της υγείας, τότε «την πληρώνουν» οι ασθενείς.

«Εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα από την μεριά της πολιτείας και στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και στο κομμάτι της αυξημένης εισαγωγής φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρίες, δεν θα αλλάξει κάτι» κατέληξε ο κ. Ευγενίδης.

 

 

 

 

Shares