Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Δράμα: Ζευγάρι συνελήφθη για αρχαία νομίσματα, η ύποπτη επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο

Ένα ζευγάρι συνελήφθη στη Δράμα, με τους αστυνομικούς να κάνουν έλεγχο στο σπίτι που έμεναν και να βρίσκουν αρχαία νομίσματα…

Οι πληροφορίες οδήγησαν αστυνομικούς από τη Θεσσαλονίκη στη Δράμα. Το ζευγάρι βρέθηκε υπό παρακολούθηση και διαπιστώθηκε πως κάποια στιγμή μπήκε σε αρχαιολογικό χώρο, για να κάνει έρευνα. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και λίγο αργότερα, έκαναν το σπίτι τους φύλλο και φτερό. Βρήκαν μια σειρά από αρχαία νομίσματα και τους οδήγησαν με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα.

Νομίσματα των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων είχε στην κατοχή του ανδρόγυνο, που συνελήφθη σε αρχαιολογικό χώρο στη Δράμα, μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 73χρονος άνδρας διερευνούσε το έδαφος στον αρχαιολογικό χώρο με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Έπειτα από έρευνα, κατασχέθηκαν συνολικά από την κατοχή του άντρα και την οικία του, δύο ασημένια και οκτώ χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 1ο αιώνα π.Χ.. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα πρωτότυπα βιβλία, δύο φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares