Κυριακή , 7 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Δρ. Γιώργος Φίλης: Πάμε σε κλιμάκωση με Τουρκία το κακό σενάριο (Βίντεο)

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη

► Το καλό σενάριο για τις διερευνητικές είναι καθυστέρηση
► Το κακό σενάριο να οδηγηθούμε δια ολισθήσεως στην ατζέντα της Τουρκίας
► Αν Ελλάδα κάνει το καθήκον της και δεν συζητήσει πράγματα που μια χώρα συζητά αφού χάσει πόλεμο και δεν υποκύψει θα οδηγηθούμε σε κλιμάκωση της έντασης
► Η Τουρκία βάζει την ατζέντα εκ του μηδενός
► Είναι δύσκολη η κατάσταση και έχουμε μπει από μόνοι μας και οι Τούρκοι θα έχουν το άλλοθι ότι αυτοί είναι οι “δημοκρατικοί” και οι Έλληνες “δεν συζητάνε” και οι όσοι εταίροι είναι πρόθυμοι θα πιέσουν την Ελλάδα να δεχθεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας
► Μέχρι το Μάρτιο στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο η Τουρκία δεν θα πάει τα πράγματα στα άκρα για να μην έχει περαιτέρω κυρώσεις
► Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα πονέσουν την Τουρκία

Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα δεν συνεργάζεται τότε ευθύνεται για οποιαδήποτε διμερή ένταση

Η Τουρκία είναι «έτοιμη να πράξει «ό,τι της αναλογεί» για να διατηρηθεί η «θετική ατμόσφαιρα» μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας…

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών «ρίχνει το μπαλάκι» των ευθυνών στην ελληνική πλευρά σε περίπτωση που «αποτύχουν» οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, όπως έκανε σαφές στις δηλώσεις του.

Οι δεσμοί μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον σε καλύτερη κατάσταση, χάρη στα εποικοδομητικά βήματα που ανέλαβε η Ευρώπη, υποστήριξε ο Τσαβούσογλου. «Δεν αναλαμβάνουμε καινούριες πρωτοβουλίες προς την ΕΕ λόγω των κυρώσεων. Αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε την ΕΕ λόγω της εποικοδομητικής στάσης της απέναντι στην Τουρκία κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μάας στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι ο 61ος γύρος, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. «Θα συζητήσουμε τα θέματα για τα οποία συνομιλούσαμε στους προηγούμενους 60», είπε. «Αν η Ελλάδα επιμένει να μην συνεργάζεται, τότε η ευθύνη για οποιαδήποτε ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα βρίσκεται στους ώμους των Αθηνών», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος έχει διακοπεί πολλές φορές λόγω της απροθυμίας της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει σ’ αυτόν.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο διάλογος που ξεκινά η Τουρκία με την ΕΕ και την Ελλάδα «δεν έχει καμία σχέση με τις κυρώσεις», λέγοντας ότι η Άγκυρα «δεν φοβάται» τέτοια μέτρα. Η Άγκυρα, πρόσθεσε, είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, σε αντίθεση με την Αθήνα η οποία «συνεχίζει τις προκλήσεις της ακόμη και σε αυτό το στάδιο».

 

Σε πανικό ο Ερντογάν, συλλαμβάνει εκατοντάδες αξιωματικούς!

Νέες, εκατοντάδες συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία. Πανικόβλητος ο Ερντογάν μετά την δήλωση Νταβούτογλου, ότι θα τον αποκαθηλώσει ο τουρκικός στρατός!
Νέος μαζικός διωγμός εν ενεργεία στρατιωτικών στην Τουρκία! 218 αξιωματικοί  συνελήφθησαν χθες το πρωί στα πλαίσια έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελία της Σμύρνης, κατά της οργάνωσης του Γκιουλέν.
Το προφίλ των συλληφθέντων, πραγματικά προκαλεί σεισμό.

Συνελήφθησαν συνταγματάρχες, αντισυνταγματάρχες, ταγματάρχες, λοχαγοί, υπολοχαγοί, και ανθυπολοχαγοί, οι οποίοι έφευγαν με χειροπέδες μέσα από τα γραφεία τους στα στρατόπεδα! Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για 20 ακόμη αξιωματικούς που έχουν ήδη εκδιωχθεί από το στρατό. Έγινε γνωστό πως 65 εξ αυτών υπηρετούσαν στην στρατοχωροφυλακή, οι 133 στο στρατό ξηράς και οι 40 στην αεροπορία. Το νέο αυτό κύμα συλλήψεων έρχεται μαζί με τις δηλώσεις Νταβούτογλου που προανήγγειλε αποκαθήλωση του Ερντογάν από τον στρατό.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares