Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δώστε προσοχή σ’ αυτό το βίντεο – Απόδειξη ότι ο Ερντογάν δεν είναι καλά στην υγεία του…

Η ρωσική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο στην ουσία επαληθεύει πληροφορίες που θέλουν την υγεία του Ερντογάν να επιβαρύνεται το τελευταίο διάστημα.Μάλιστα, στην επιβάρυνση της υγείας του οφείλεται και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του ακόμα και στα ζητήματα που αφορούν σοβαρά θέματα, όπως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε για να δείξει την δυσφορία της ρωσικής πλευράς και του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέναντι στην Τουρκία και τον Πρόεδρό της Ρ.Τ. Ερντογάν, δυσφορία που επιδείχτηκε με την τοποθέτηση του αγάλματος της Μεγάλης Αικατερίνης αλλά και γλυπτού Ρώσων στρατιωτών, πίσω από τους δύο ηγέτες.

Σημειώνεται και τα δύο αντικείμενα τοποθετήθηκαν ειδικά για την τουρκική αντιπροσωπεία και δεν ήταν στο χώρο τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο Πούτιν είχε δεχτεί ηγέτες άλλων χωρών.

Με την κίνηση αυτή η ρωσική διπλωματία ήθελε να δείξει τη νικηφόρα κατάληξη που είχαν δύο ρωσοτουρκικοί πόλεμοι, που κατέληξαν σε οδυνηρές συμφωνίες για την Τουρκία, αυτήν του Κιουτσιούκ Καϊναρτζή (1774) και του Αγίου Στεφάνου (1878).

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Αικατερίνη είχε κατανικήσει τους Τούρκους και τους εξεδίωξε από τη Βεσσαραβία και τη Νότια Ρωσία, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν την ταπεινωτική συνθήκη του Κιουτσιούκ Καϊναρτζή.

Όσον αφορά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1878, οι Ρώσοι έφθασαν στα τείχη της Κωνσταντινούπολης και δεν την κατέλαβαν, μετά από παρέμβαση των Άγγλων. Τότε οι Άγγλοι πήραν ως “δώρο” από τον σουλτάνο την Κύπρο και οι Ρώσοι τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και τη Μεγάλη Βουλγαρία.

Το έτερον στοιχείο με το οποίο η ρωσική διπλωματία έδειξε έμπρακτα τη δυσφορία της στο πρόσωπο του Ερντογάν και της Τουρκίας, είναι η δίλεπτη καθυστέρηση την οποία υποχρέωσαν τον Τούρκο πρόεδρο και την τουρκική αντιπροσωπεία να υπομείνει.

Την καθυστέρηση αυτή παρουσιάζει το ρωσικό κανάλι, χρονομετρώντας, μάλιστα, τη διάρκειά της, δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο.

Σ’ αυτό το δίλεπτο φαίνεται ότι ο Ερντογάν δεν είναι καλά, στην ουσία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και στο 1,5 λεπτό αναγκάζεται να αναζητήσει κάθισμα για να καθίσει.

Καλό είναι η Ελλάδα να παρατηρεί με προσοχή τα τεκταινόμενα σε επίπεδο πολιτικών διεργασιών στην Τουρκία, για την μετά Ερντογάν εποχή και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Πιάστε τα μολύβια κύριοι του ΥΠΕΞ και των λοιπών αρμοδίων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους.

Το ενδιαφέρον τμήμα του βίντεο στο 2.15′.

https://youtu.be/OP9dLO3FASE

πηγή

 

Shares