Σάββατο , 7 Δεκέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Δείτε πως μπορείτε να εξαφανίσετε εύκολα τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο … (βίντεο)

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου σε τέλεια κατάσταση, όσο και να το θέλεις κάποια στιγμή κάποιο λάθος θα κάνεις, ή κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα. Το αποτέλεσμα; Θα έχεις μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητό σου.

Υπάρχει όμως τρόπος να τη βγάλεις χωρίς να το πας στο συνεργείο. Δες πώς θα το καταφέρεις:

Μην απογοητεύεσαι. Ξεκινάμε με τα σύνεργα. Θα χρειαστείς: 

 • Σαπούνι
 • Ζεστό νερό
 • Πανάκι από μικροΐνες
 • Κολλητική ταινία
 • Γυαλόχαρτα νο 3.000 και νο 5.000
 • Σφουγγάρι
 • Βερνίκι αυτοκινήτου

 

 1. Καθαρίστε και προσδιορίστε την γρατσουνιά: Ψεκάστε με το νερό και το σαπούνι πάνω στην γδαρμένη επιφάνεια και σκουπίστε με το πανί. Αυτό θα αφαιρέσει οποιαδήποτε βρωμιά και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν η γρατσουνιά είναι μόνο πάνω στο βερνίκι. Αν η γρατσουνιά φαίνεται να εξαφανίζεται όταν ψεκάζεται με νερό και σαπούνι, αυτό σημαίνει ότι είναι μόνο στη πάνω διάφανη επίστρωση του βερνικιού.
 2. Τρίψτε με το γυαλόχαρτο τη γρατσουνιά: Τώρα ελέγξτε πόσο βαθιά είναι η γρατσουνιά. Αν το πιάνει το νύχι σας, χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο νο 3.000. Αν η γρατσουνιά είναι ρηχή, το γυαλόχαρτο νο 5.000 είναι κατάλληλο. Συνεχίστε να ψεκάζετε την περιοχή και να σκουπίζετε μέχρι να εξαφανιστεί η γρατσουνιά.
 3. Εφαρμόστε βερνίκι στη περιοχή: Η γρατσουνιά έχει εξαφανιστεί, αλλά η περιοχή δεν έχει πλέον γυαλιστερό φινίρισμα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί εύκολα να διορθωθεί τρίβοντας βερνίκι αυτοκινήτου. Ψεκάστε ξανά την περιοχή και σκουπίστε για να στεγνώσει. Τώρα ρίξτε λίγο βερνίκι σε ένα πανί.
 4. Εφαρμόστε κερί στη περιοχή: Το τελικό βήμα είναι να αναδημιουργήσετε το διάφανο βερνίκι χρησιμοποιώντας κερί αυτοκινήτου. Εφαρμόστε το κερί με μια κυκλική κίνηση. Αφήστε το να στεγνώσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό, στεγνό πανί.
 5. Έτοιμοι!
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares