Τετάρτη , 19 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δείτε όλες τις αλλαγές στις λεωφορειογραμμές του ΟΑΣΑ: Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις νέων….

Αποφάσεις για την κατάργηση, συγχώνευση και ίδρυση νέων λεωφορειακών γραμμών έλαβε ο ΟΑΣΑ κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία που οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ, όμως το ποιο πιθανό είναι πως αυτό θα συμβεί ως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αλλαγές με συνδέσμους προς τις αποφάσεις του ΟΑΣΑ:

Η λεωφορειακή γραμμή 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ διαχωρίζεται σε δύο νέες κυκλικές λεωφορειακές γραμμές 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΛΑΜΠΡΙΝΗ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ & 211 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η απόφαση ελήφθη με βάση την ανάγκη καλύτερης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων των Δήμων Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη γραμμή 054, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 100 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΑΓΟΡΑ.
Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την γραμμή 100 από τις γραμμές μετρό 1,2,3 και από άλλες λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ στο Δήμο Αθηναίων.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 155 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη πως οι μετακινήσεις της γραμμής καλύπτονται από άλλες γραμμές και τη δημοτική συγκοινωνία.

Αναστέλλεται η λειτουργία της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 165 ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Σημειώνεται πως η γραμμή έχει μείνει με ένα μόνο δρομολόγιο τη μέρα.

Ενοποιούνται οι λεωφορειακές γραμμές 409 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ. ΕΘΝ.
ΑΜΥΝΑΣ-ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ και 413 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ- ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ σε μία λεωφορειακή γραμμή: 409 ΠΑΠΑΓΟΥ – ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ

Η διαδρομή από αφετηρία θα έχει ως εξής: Από Πλατεία Κονίτσης, Φραγκογιάννη, δεξιά Αλευρά Δ., δεξιά Βέρση Κ., αριστερά Καραλή Αθ., δεξιά Καρναβία Γ., αριστερά Λάσκου Β., δεξιά Σταυραετού Γ., δεξιά Μπλέσσα Γ., αριστερά Αργυροκάστρου, δεξιά Εθν. Αμύνης, αριστερά Αναστάσεως, αριστερά Μεσογείων, αριστερά Λεωφ. Κύπρου, αριστερά Αρτέμιδος, δεξιά Κορυτσάς, αριστερά Λεωφ. Στρ. Παπάγου Αλ., δεξιά Αναστάσεως, δεξιά Εθν. Αμύνης, αριστερά Μπιζανίου, αριστερά Ελλησπόντου, δεξιά Αργυροκάστρου, δεξιά Γ. Μπλέσσα, αριστερά Σταυραετού Γ., αριστερά Λάσκου Β., δεξιά Καρναβία Γ., αριστερά Καραλή Αθ., αριστερά Συνταγματάρχου Δαβάκη, δεξιά γύρω από την Πλατεία Κονίτσης (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)

Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) στο δήμο Φυλής
Η διαδρομή της γραμμής μεταβάλλεται ως εξής: Από Ανώνυμη Οδό (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), αριστερά Ανώνυμη Οδό, αριστερά Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, αριστερά Αγίας Παρασκευής (Γέφυρα Αυλωνίτη), πάνω από την Αττική Οδό, δεξιά Φυλής, συνέχεια Φυλής έως τον Σταθμό Προαστιακού Άνω Λιοσίων στον διαμορφωμένο χώρο, δεξιά αναστροφή στη γέφυρα της Αττικής οδού, αριστερά Φυλής, αριστερά Αγίας Παρασκευής (Γέφυρα Αυλωνίτη), δεξιά Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά Ανώνυμη Οδό (έναντι της εισόδου της ΜΑΚ), δεξιά Ανώνυμη Οδό (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων, που εξυπηρετούνται από τη λεωφορειακή γραμμή 711, μέσω της ενίσχυσης της λεωφορειακής γραμμής Β12.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 713 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) – ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) και επεκτείνεται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Β12 στον Δήμο Φυλής.

Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων, που εξυπηρετούνται από τη λεωφορειακή γραμμή 713, μέσω της επέκτασης και της ενίσχυσης της λεωφορειακής γραμμής Β12.

Η γραμμή Β12 ΜΑΡΝΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ θα μετονομαστεί σε Β12 ΜΑΡΝΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)

 

Η λεωφορειακή γραμμή 732 ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ διαχωρίζεται σε δύο νέες λεωφορειακές γραμμές: 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ και 214 ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η απόφαση ελήφθη με βάση την ανάγκη καλύτερης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων των Δήμων Ιλίου, Περιστερίου, Βύρωνα & Καισαριανής και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη γραμμή 732, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

 

Τροποποιείται μόνιμα η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Β2
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ-ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (μέσω παραλιακής)
Η γραμμή Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (μέσω παραλιακής) θα μετατραπεί σε κυκλική και θα μετονομαστεί σε Β2 ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (μέσω παραλιακής) με αφετηρία στον Άγιο Κοσμά.

Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Γ10
ΑΝΑΚΑΣΑ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΠΛ.ΒΑΘΗ και μετονομάζεται σε 720
ΑΝΑΚΑΣΑ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων από και προς το κέντρο της Αθήνας που εξυπηρετούνται από την γραμμή Γ10 από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ που διέρχονται από την οδό Αχαρνών, λεωφορείων και μετρό (γραμμή 1).

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Γ16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ και τροποποιείται η διαδρομή με ταυτόχρονη πύκνωση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 866

Ο ΟΑΣΑ έλαβε υπόψη τη δυνατότητα κάλυψης των υπαρχουσών μετακινήσεων, που εξυπηρετούνται από τη λεωφορειακή γραμμή Γ16, μέσω της ενίσχυσης της λεωφορειακής γραμμής 866 και της τροποποίησής της για μετεπιβίβαση στη λεωφορειακή γραμμή Α15 ή στη γραμμή μετρό 3, καθώς την ανάγκη ταχύτερης σύνδεσης των κατοίκων του Ασπροπύργου με τον Στ. Αγ. Μαρίνας.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφ. γραμμής Χ80 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ EXPRESS.
Καταργείται επίσης το σύνολο των στάσεων της γραμμής οι οποίες λειτουργούσαν αποκλειστικά για τη γραμμή.

 

athenstransport.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares