Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Δείτε μέσα από βίντεο πως εξαπλώνονται οι επιδημίες….

Επεξηγηματικά βίντεο για να ενημερωθείτε για την εξάπλωση του κορoνοϊού.


Με τους νεκρούς στη χώρα μας να ανέρχονται πλέον σε τέσσερις και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού να έχουν ξεπεράσει τα 200, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να συμμορφωθούμε όλοι με τις υποδείξεις της Πολιτείας και να μείνουμε σπίτι. Κι αν δεν μας ενέπνευσαν αρκετά οι Ιταλοί που τραγουδούν στα μπαλκόνια τους για να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο ή οι Ισπανοί που χειροκροτούν – και αυτοί στα μπαλκόνια τους – συντονισμένα για να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό της χώρας τους, τότε ακολουθούν πέντε βίντεο που εξηγούν πώς εξαπλώνονται οι επιδημίες και οι πανδημίες, ώστε να σας κρατήσουν συντροφιά στην… απομόνωση.

«Άρρωστες πόλεις: Πώς εξαπλώνονται οι πανδημίες»
Η θεωρία του Γερμανού φυσικού Dirk Brockmann για την «αποτελεσματική απόσταση», που αναφέρει ότι σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο τα αεροδρόμια αποτελούν τον ταχύτερο τρόπο μετάδοσης των μολυσματικών ασθενειών, αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο που δείχνει την υποθετική εξάπλωση μιας μολυσματικής ασθένειας σε διάφορα σημεία του πλανήτη: με το κόκκινο η Ατλάντα, με ροζ το Μεξικό, με μπλε η Ελλάδα.

 

Η ισπανική γρίπη των 50 εκατ. νεκρών
Το 1918 η «ισπανική γρίπη» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ανθρώπων, συνιστώντας τον πιο θανατηφόρο ιό στα μέχρι σήμερα δεδομένα. Στο βίντεο που ακολουθεί από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών των ΗΠΑ επιχειρείται μια καταγραφή για το πώς εξαπλώθηκε σε τόσο μεγάλο ποσοστό και τόσο γρήγορα σε παγκόσμιο επίπεδο η ασθένεια.

 

Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Pandemic» εξηγεί την εξάπλωση του κορονοϊού
Ο δημοσιογράφος του NBC Clark Fouraker συνάντησε τον δρ. Daniel J Barbaro, από την Ένωση Μολυσματικών Ασθενειών του Τέξας, με σκοπό να εξηγήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, με την ονομασία «Pandemic».

«Πώς εξαπλώνονται οι πανδημίες», μια διάλεξη στο TED – Ed
Ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συγγραφέας βιβλίων για πανδημίες, Mark Honigsbaum, περιγράφει σε TED – Ed του 2012 πώς εξαπλώνονται οι πανδημίες αλλά και πώς η γνώση μπορεί να βοηθήσει σε μελλοντικά ξεσπάσματα μολυσματικών ασθενειών.

+1: Ο Bill Gates, από το 2015, προειδοποίησε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για μια νέα πανδημία
Το 2014 ο πλανήτης ήρθε αντιμέτωπος με τον Έμπολα, ο οποίος παρά τρίχα δεν έγινε πανδημία, χάρη στην άοκνη προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτών. Ένα χρόνο μετά, μιλώντας σε συνέδριο TED, προειδοποίησε πως η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη για το ξέσπασμα μιας πανδημίας και έδωσε μερικές ιδέες για το τι πρέπει να γίνει. Πόσα από αυτά πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού, άραγε;

 

 

 

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares