Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Εσθονίας: Απέλαση 21 Ρώσων διπλωματών

«Δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για το σημερινό μέγεθος της ρωσικής πρεσβείας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας.

Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση 21 Ρώσων διπλωματών και άλλων εργαζομένων στη ρωσική πρεσβεία για να «υπάρξει ισαριθμία» στο διπλωματικό προσωπικό των δύο χωρών αντίστοιχα στο Ταλίν και τη Μόσχα.

«Δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για το σημερινό μέγεθος της ρωσικής πρεσβείας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Ρεϊνσάλου σε ανακοίνωσή του.

Ο αριθμός των θέσεων (σ.σ. εργασίας) στις πρεσβείες της Ρωσίας και της Εσθονίας θα είναι πλέον ίσος, ανέφερε το υπουργείο.

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ρωσίας στο Ταλίν θα μειωθεί έτσι σε οκτώ διπλωμάτες και 15 μέλη διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Όσοι απελαύνονται πρέπει να φύγουν από την Εσθονία μέχρι το τέλος του μήνα.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ρωσία διέταξε το κλείσιμο των προξενείων της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη και στο Πσκοφ και κήρυξε το προσωπικό τους «persona non grata».

Η Μόσχα έλαβε αυτή την απόφαση όταν οι τρεις χώρες της Βαλτικής, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

newsbomb.gr

Shares